Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση Κατοίκων Κοντοπεύκου με θέμα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

keraia kinitis tilefonias

Την Παρασκευή 13/2 πραγματοποιήθηκε νέα συνέλευση κατοίκων Κοντοπεύκου για το θέμα της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Θήρας. Μέσα από ένα πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε μετά από τις μέχρι τότε ενέργειες της επιτροπής αποφασίστηκαν τα εξής :

  1. Να διοργανωθεί στις 2/3 στο 3ο Γυμνάσιο ημερίδα σε συνεργασία με την δημοτική αρχή με την συμμετοχή επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με τα θέματα των κεραιών και τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας.

  2. Να γίνουν από κοινού συναντήσεις και ενέργειες με συλλόγους σχολείων ,τοπικούς φορείς αλλά και κατοίκους –όπως της οδού Καραίσκάκη στο Τσακό – που αντιτίθενται στο απέραντο χάος των κεραιών που ξεφυτρώνουν διαρκώς γύρω μας ανεξέλεγκτα , σε βάρος της υγείας όλων μας και όλα αυτά στο βωμό του ανταγωνισμού και του κέρδους των εταιριών της κινητής τηλεφωνίας

  3. Να γίνουν αγωγές α) απέναντι στον ιδιώτη και στην WIND για την ζημιά που υπεστήκαμε από την τριετή παρουσία της κεραίας της στην γειτονιά μας( που κατέβηκε ως γνωστόν μετά από τις κινητοποιήσεις των κατοίκων), β) κατά της COSMOTE για να ανακληθεί η απόφαση τοποθέτησης κεραίας στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη

  4. Να τοποθετηθεί μονάδα μέτρησης της ακτινοβολίας στο 4ο δημοτικό σχολείο κοντοπεύκου ,δωρεά του πανεπιστημίου Αθηνών προς το δήμο.

  5. Να δημιουργηθεί blog της συνέλευσης για καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων


-Είναι αλήθεια ότι η δημιουργία και οι παρεμβάσεις της συνέλευσης έχουν φέρει στο προσκήνιο ξανά το θέμα των κεραιών , έχουν μέχρι τώρα αποτρέψει την τοποθέτηση της νέας κεραίας και έχουν ενεργοποιήσει και την νέα δημοτική αρχή.

Επειδή νόμιμες ή παράνομες οι κεραίες πλήττουν το ίδιο τις ζωές μας καλούμε όλους τους φορείς ,συλλογικότητες, κατοίκους να παρευρεθούν και στην ημερίδα αλλά και στην συνδιαμόρφωση ενός πλαισίου που θα σέβεται το περιβάλλον και τους πολίτες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ
Νεότερη Παλαιότερη