Υποψηφιότητας Ησαΐου το διπλό ανάγνωσμα...

isaias_dimokritos_7-5-14

Δύο επιφανείς συνδημότες μας είναι υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Η δική μας Ηλέκτρα Αντωνοπούλου - Πανάγου που συνεργαζόμαστε σταθερά ως επί το πλείστον στη Freepen.gr αλλά και στο agiaparaskevi-guide.gr με τους ΑΝΕΛ και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Ησαΐας με τη Νέα Δημοκρατία.

του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο η υποψηφιότητα του κ. Ησαΐα είναι πολυδιάστατη και αναλόγως της εξέλιξής της θα επιφέρει ραγδαίες εξελίξεις στα έδρανα της τοπικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ήδη από τους τρεις πρώτους μήνες της νέας σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου έχει διαφανεί η ουσιαστικά ανεξάρτητη παρουσία του μέσα στη μείζονα αντιπολίτευση η οποία επί της ουσίας μετρά τον επικεφαλής της συν ένα καθώς τόσο οι «ρουκί» της παράταξης δεν είναι σταθεροί στις παρουσίες τους αλλά ούτε και τοποθετούνται ποτέ, ενώ το δίδυμο Καψοκεφάλου - Λέκκα δεν ακολουθεί τις ακρότητες της κεφαλής αρθρώνοντας το δικό τους ξεχωριστό λόγο όποτε κριθεί αναγκαίο.

Ο κ. Ησαΐας έδωσε τον περασμένο Μάιο την πρώτη μεγάλη μάχη κερδίζοντας περί τους 850 σταυρούς προτίμησης όντας τοποθετημένος στο περιθώριο της παράταξής του, την οποία εντούτοις ουδέποτε υπονόμευσε όπως πχ άλλοι που παραιτήθηκαν / ξεπαραιτήθηκαν 4-5 φορές μέχρι να χρηστούν αντιδήμαρχοι, ενώ διακρίβωσε στην πράξη τόσο τα αποτελέσματα της στρατηγικής του όσο και της στήριξής του από τα κεντρικά της Συγγρού.

Ο δημοτικός σύμβουλος γνωρίζει πολύ καλά πως ο αγώνας της βουλευτικής εκλογής είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Η κοινοβουλευτική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας θα περιοριστεί δραματικά εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επίσης αναμένεται να αυξήσει τη διαφορά του στη Β' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας. Ο κ. Ησαΐας όμως γνωρίζει κάτι ακόμη. Ίσως αυτός να είναι και ο ουσιαστικός του στόχος. Θα μετρήσει δυνάμεις. Ήρθε η στιγμή να μετρηθεί σε κεντρικό επίπεδο ώστε να κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα σε τοπικό επίπεδο στο χώρο του.

Η 26η Ιανουαρίου θα είναι μια εντελώς διαφορετική ημέρα για τη μείζονα αντιπολίτευση αν:

> ο Σωτήρης Ησαΐας καταφέρει να πλασαριστεί σε μια καλή θέση και κατ' επέκταση στην πρώτη 15αδα

> συγκεντρώσει σε σύνολο έναν αξιοπρεπή αριθμό σταυρών προτίμησης

> σε τοπικό επίπεδο καταφέρει να κερδίσει έναν τέτοιο αριθμό σταυρών από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που θα είναι κατά πολλές εκατοντάδες μεγαλύτερος αυτών του πρώτου σε σταυρούς δημοτικού συμβούλου του Ζορμπά. Δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία κατά τις ευρωεκλογές έλαβε 6.956 ψήφους, αν καταφέρει να κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα, οτιδήποτε που θα ξεπεράσει τις 2.000 εντός δήμου θα πρέπει να θεωρείται ξεκάθαρη επιτυχία.

Μια καλή παραπάνω τριπλέτα σε απόδοση θα ανεβάσει το ειδικό του βάρος, περιορίζοντας παράλληλα αυτό ορισμένων άλλων. Για αυτό ας μην υπολογίζει απαραίτητα στη βοήθεια όσων του χτυπούν την πλάτη φιλικά. Μπορεί να κρατούν και μαχαίρι.

Ωστόσο αν τα καταφέρει, θα δούμε για πρώτη φορά μια παράταξη με δύο αρχηγούς. Έναν τυπικό και έναν ουσιαστικό!
Νεότερη Παλαιότερη