Σταθόπουλος: Τι έχουμε κάνει και τι σχεδιάζουμε στον Αϊ-Γιάννη

stathopoulosΟι βασικοί άξονες της ομιλίας του Δημάρχου Ι. Σταθόπουλου στην εκδήλωση της κοπής πίτας του Συλλόγου Κατοίκων Αϊ-Γιάννη την Κυριακή 11/1/2015 ήταν:


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ





  1. Δουλέψαμε, με τους εργάτες καθαριότητας στην πρώτη γραμμή, τις μέρες του χιονιού, σκορπίστηκαν στην πόλη περισσότερα των 20 τόνων αλατιού και ανοίξαμε το δρόμο για το Μοναστήρι.




  2. Ο στολισμός της πόλης και ιδιαίτερα του Αϊ-Γιάννη υπήρξε σχολαστικός, με μουσική στον κεντρικό δρόμο, εκδηλώσεις και χωρίς «κατάληψη» της Κεντρικής Πλατείας.




  3. Εργαζόμαστε καθημερινά με τους τεχνικούς της Αυτεπιστασίας, για να «κλείνουμε» λακκούβες, να αλλάζουμε λάμπες και να τοποθετούμε απαγορευτικά στα σημεία που παρανομούν οι οδηγοί με τα αυτοκίνητά τους.




  4. Βελτιώσαμε τα πεζοδρόμια στο «πάνω» κομμάτι της οδού Αγίου Ιωάννου και στην οδό Ζεφύρων μπροστά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο.




  5. Η παιδική χαρά στην πλατεία Αϊ-Γιάννη όπως και όλες οι υπόλοιπες θα προσαρμοστούν στις προδιαγραφές για να αποκτήσουν πιστοποίηση. Η εργολαβία ξεκινάει άμεσα και για τις δύο (πλατεία Αϊ-Γιάννη και Κεντρική Πλατεία).




  6. Το σιντριβάνι της πλατείας Αϊ-Γιάννη που παρελήφθη με κατεστραμμένα υδραυλικά και βρόμικο έχει ήδη καθαρισθεί και θα επαναλειτουργήσει. Στα σκαλοπάτια έγιναν, για μια ακόμη φορά, ελαιοχρωματισμοί.




  7. Ξεκινήσαμε (μετά από απραξία δύο ετών) το πλύσιμο των κάδων, ολοκληρώνεται νέος κανονισμός καθαριότητας και θα ακολουθήσει διαβούλευση. Παράλληλα, θα διανεμηθεί στην πόλη έντυπο κείμενο με πρακτικές οδηγίες για μια καθαρή πόλη, βασισμένο στον Κανονισμό. Υπογειοποιούμε τους κάδους της Κεντρικής Πλατείας.




  8. Τοποθετήθηκαν από την εργολαβία οι στάσεις των λεωφορείων και μικροί κάδοι, ο Δήμος έβαλε ήδη πλαστικά απαγορευτικά σε αρκετά σημεία της πόλης που έχουν μειώσει την παράνομη στάθμευση και θα συνεχίσουμε, επισταμένα ιδιαίτερα στην οδό Αγίου Ιωάννου, ώστε να προστατεύσουμε τους πεζούς και τη βαδισιμότητα.




  9. Αυξήθηκαν οι εθελοντές γιατροί, ψυχολόγοι και διατροφολόγοι στα Δημοτικά Ιατρεία και επιδιώκουμε τη δυνατότητα συνταγογραφήσεων.




  10. Καθιερώσαμε τη Γραμμή Δημότη στο τηλέφωνο 213-2004-539
    για αναφορά όλων των προβλημάτων καθημερινότητας.




  11. Θα εκδώσουμε κανονιστική πράξη για τα περίπτερα, επιβάλαμε
    ήδη πρόστιμο και θα σταματήσουμε τις αυθαιρεσίες.




  12. Η πεζογέφυρα στο Σταυρό θα λειτουργήσει το Μάρτιο.




ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ





  1. Θα κάνουμε μελέτη μικρού κόστους για τον περιορισμό της διαμπερούς κυκλοφορίας που ισχυριζόμαστε ότι δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον Αϊ-Γιάννη.




  2. Σε συνεργασία και χρηματοδότηση του Γαλλικού Κολεγίου θα διαμορφωθούν οι δύο χώροι έναντι της εισόδου του σε μικρές πλατείες.




  3. Με χρηματοδότηση από το Αμερικανικό Κολέγιο θα γίνει το έργο όμβριων υδάτων στην οδό Ζεφύρων.




  4. Ξεκίνησε η υδρογεωλογική μελέτη για επέκταση του Δημοτικού Κοιμητηρίου και κατασκευή νέων τάφων που θα επιλύσουν το οξυμένο πρόβλημα που έχουμε. Θα προχωρήσει η κατασκευή μικρού ναού.




  5. Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης θα προχωρήσει στην οδό Αγίου Ιωάννου και στην Κεντρική Πλατεία.




  6. Αναμένουμε το ΦΕΚ για τους όρους δόμησης στο Πάρκο «Στ. Κώτσης» (πρ. Στρατόπεδο Σπυρούδη) και θα προχωρήσουμε στη συνέχεια στη συνολική του ανάπλαση.




  7. Σύντομα θα συνδεθεί ο σταθμός Μετρό στην οδό Αγίας Παρασκευής με τον Αϊ-Γιάννη.




  8. Θα προχωρήσουν μετά το χειμώνα ασφαλτοστρώσεις, όπως και η διάνοιξη της οδού Παλαιολόγου.




  9. Θα λειτουργήσει θερινός κινηματογράφος στο πάρκο «Στ. Κώτσης» και στο 2ο Γυμνάσιο.



Νεότερη Παλαιότερη