Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στον Δήμο Χαλανδρίου για έλεγχο

seed_aftodioikisi.gr_

Οι Επιθεωρητές Δημοσίας Διοίκησης επισκέφτηκαν εχθές το Δήμο Χαλανδρίου, όπως διαβάσαμε στο pr-ota-si.blogspot.gr των εργαζομένων του δήμου, εντείνοντας τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις στο θέμα της αξιολόγησης και την πιθανή επέκταση των επισκέψεων των επιθεωρητών και σε άλλους δήμους:

Το Σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη, στον Δήμο μας και ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι πρόκειται να ελέγξει όλες τις συμβάσεις εργαζομένων του δήμου, από το 1994 και μετά. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Δήμαρχο πρόσβαση στους υπηρεσιακούς φακέλους του προσωπικού και ένας χώρος όπου θα μπορούν να εργαστούν.

Το Σώμα επιθεωρητών, αφού ελέγξει στοιχεία και φακέλους, θα συντάξει ένα πόρισμα το οποίο και θα καταθέσει στο ΑΣΕΠ.

(Σημείωση : Στη συνάντηση του Δημάρχου με το Σώμα επιθεωρητών, παρευρέθησαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου μας, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αυτό το πόρισμα, κατά την προσωπική μας εκτίμηση, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι, θα αποτελέσει τη βάση για απολύσεις στο ΑΜΕΣΟ μέλλον.

Κατά την ώρα επίσκεψης του Σώματος επιθεωρητών, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου και οι εργαζόμενοι, πραγματοποίησαν ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προκειμένου να συζητήσουν τις αμέσως επόμενες κινήσεις τους.

Η άποψη της “πρΟΤΑσης”, έτσι όπως αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό έχει εκφραστεί μέσα από τις παρεμβάσεις μας, είναι ότι, το ζήτημα είναι καθαρά ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Θεωρούμε ότι, θα πρέπει να εμποδιστεί ο έλεγχος (ο οποίος, όπως γνωρίζουμε, θα επεκταθεί και σε άλλους Δήμους) και ο Δήμος μας να αποτελέσει τον πυρήνα αντίδρασης και αντίστασης τέτοιου είδους “ελέγχων” και ΔΗΘΕΝ “αξιολογήσεων”.

 

Φωτογραφία από την Έκτακτη Συνέλευση των Εργαζομένων



Νεότερη Παλαιότερη