Πιστοποίηση παιδικών χαρών –πώς θα λυθεί το πρόβλημα

paidikesharesΜε Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δίδεται λύση στο πρόβλημα με την πιστοποίηση των παιδικών χαρών. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα της ΚΕΔΕ Απόστολου Κοιμήση, το υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει άμεσα υπουργική απόφαση η οποία θα προσδιορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες θα γίνει η πιστοποίηση των παιδικών χαρών που λειτουργούν.

Στην ίδια απόφαση θα προσδιορίζεται και όλο το θεσμικό πλαίσιο για τα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνονται για την ανέγερση νέων παιδικών χαρών. Ειδικότερα για τις υφιστάμενες παιδικές χαρές θα εκδίδεται πιστοποίηση ασφάλειας, είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε από ιδιωτικούς φορείς που έχουν αναλάβει αυτό το έργο. Για τις νέες παιδικές χαρές που θα κατασκευάζονται από τώρα και στο εξής οι δήμοι θα πρέπει να εφαρμόζουν τα όσα προβλέπει το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό θα τροποποιηθεί σε συγκεκριμένα σημεία με τη νέα Υπουργική Απόφαση.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών η διαδικασία πιστοποίησης των παιδικών χαρών θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο μετά το τραγικό δυστύχημα που έλαβε χώρα πριν τις εκλογές στο Ελληνικό, το υπουργείο επανακαθόρισε την απόφασή του και με νεότερο έγγραφό του απαιτούσε από τους δήμους και τους αρμόδιους φορείς να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες το αργότερο  μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014. Η νεότερη Υπουργική Απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς τα χρονικά περιθώρια για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών ήταν ιδιαίτερα ασφυκτικά.

localit.gr
Νεότερη Παλαιότερη