Aπεργεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ και εκδίκαση αγωγής του δημοσίου

apergia-adedy

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ. Οι απεργοί διαμαρτύρονται ενάντια στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Επίσης εκδικάζεται σήμερα η αγωγή που κατέθεσε το Ελληνικό Δημόσιο με την οποία ζητεί να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία - αποχή διαρκείας της ΑΔΕΔΥ (την οποία έχει κηρύξει από τις 13 Μαΐου)  με το σκεπτικό πως επιχειρεί να σαμποτάρει τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αγωγής η απεργία – αποχή είναι παράνομη γιατί κηρύχθηκε από αναρμόδιο όργανο, δηλ. την Εκτελεστική Επιτροπή και όχι τη Γενική Συνέλευση (Συνέδριο), δεν υπήρξε έγγραφη γνωστοποίηση των εργασιακών αιτημάτων και δεν τηρήθηκε ο δημόσιος διάλογος.

Η αγωγή κατατέθηκε χθες από τους υπουργούς Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα, ημέρα που έχει προκηρυχτεί από την ΑΔΕΔΥ 24ωρη πανελλαδική απεργία των δημοσίων υπαλλήλων.

Με αφορμή την αγωγή η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση σήμερα, στις 14:00 έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσει τους αγώνες.

Νεότερη Παλαιότερη