22 ελεύθερα στρέμματα στα Πευκάκια, αμέτρητα στασιμότητας στην Αγία Παρασκευή

peukakia

Αρχές φθινοπώρου του 2010, προεκλογική περίοδος. Ο τότε ΟΑΔΑΠ μας προσκαλεί στα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου μπάσκετ στα 22 στρέμματα αθλητικών χώρων στα Πευκάκια. Στην ουσία έγινε ένα lifting στο ρημαγμένο γήπεδο ενώ λίγο διάστημα μετά η τότε δημοτική αρχή δημιουργούσε με απλά μέσα μια διαδρομή περιπάτου (φαίνεται και στη φωτογραφία) περιμετρικά του χώρου απομακρύνοντας ξερόχορτα, πέτρες, εμπόδια και κάνοντας flat το μονοπάτι.

stratis  του Στρατή Μαζίδη

Κι όμως αυτά τα πολύ απλά πράγματα, αποτελούν και τα μόνα έργα που έγιναν πότε και από τότε στην περιοχή. Έδειχναν όμως ότι υπήρχε έστω μια διαθέση και μια παρουσία του δήμου.

Έχουμε δυνητικά 22 στρέμματα αθλητικών χώρων. Διοτί εκεί δεν υπάρχει απολύτως τίποτε. Το μόνο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του γλεντιού, του κεφιού, της βασιλόπιτας και των πανηγύρεων είναι οι ίδιες ακριβώς συζητήσεις στην ετήσια εκδήλωση της φιλότιμης Αναγέννησης Πευκακίων που πραγματικά παλεύει για να αναγεννήσει την πιο όμορφη ίσως γειτονιά της Αγίας Παρασκευής για να αποκτήσει τις υποδομές που αξίζει και δικαιούται.

Πάμε δηλαδή και εξαγγέλλουμε τις προθέσεις μας. "Στόχος του δήμου είναι", "είμαστε υπέρ μιας...", "σχεδιάζουμε..." ενώ ποτέ δε συζητήσαμε το τι κάναμε για τα Πευκάκια.  Παράλληλα κοιτάμε το ρολόι βιαστικά για να προλάβουμε την επόμενη πίτα, να παίξουμε κι εκεί την αντίστοιχη κασσέτα... Κι όλο πλάνα κάνουμε, και τίποτε δε γίνεται.

Έχουμε ένα χώρο και πρακτικά δεν τον έχουμε. Δεν τον χαιρόμαστε, πρωτίστως οι περίοικοι και δευτερευόντως όλοι εμείς οι αγιοπαρασκευιώτες.

Είναι σα να έχουμε λεφτά που μας περισσεύουν και να συζητάμε όλο τι ΘΑ τα κάνουμε και να μην τα πειράζουμε καθόλου. Την ίδια στιγμή αυτά είτε χάνουν την αξία τους είτε στην καλύτερη περίπτωση παραμένουν στάσιμα και δεν αποδίδουν.

Τόσα χρήματα, τέτοιοι προϋπολογισμοί, ευρωπαϊκά προγράμματα, μα τίποτε δεν μπορέσαμε να κάνουμε σε αυτή τη γωνιά;

Δεν μπορούσε καμία δημοτική αρχή να αναθέσει στην τεχνική υπηρεσία τη σχεδίαση και μελέτη ενός όμορφου χώρου με τα γήπεδά του (ελεύθερα για εμάς και όχι για τα σωματεία), τα λιθόστρωτα μονοπάτια του, mini golf, ένα ενδεχομένως θερινό κινηματογράφο, κάποιο δημοτικό αναψυκτήριο, κάτι τέλος πάντων; Δε νομίζω ότι περιγράφω τίποτε το περίπλοκο. Εδώ η Χαμάς έφτιαξε σε 5 χρόνια ολόκληρα δίκτυα υπογείων τούνελ δίχως φαντάζομαι μελέτες και ιστορίες.

Εν συνεχεία θα μπορούσε ο δήμος Αγίας Παρασκευής σταδιακά να προχωρά στην υλοποίηση του πλάνου. Φέτος πχ μας παίρνει να φτιάξουμε πχ τα δύο γήπεδα βόλεϋ και του μπάσκετ. Του χρόνου θα κάνουμε το ποδόσφαιρο κ.ο.κ.

Δε γίνεται σε όλους τους δήμους να εγκαινιάζονται έργα για τους δημότες κι εδώ να μην προχωρά ποτέ τίποτε.

Ας ελπίσουμε, μέρες που είναι, η Αγία Παρασκευή να χαρίσει σε δημότες και διοικούντες το φως που χρειαζόμαστε μπας και δούμε κάποια στιγμή που ζούμε ώστε να κάνουμε μια προσπάθεια να το αλλάξουμε.

Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους!
Νεότερη Παλαιότερη