Τίτλοι τέλους για το Σινέ Σχολείο φέτος το καλοκαίρι πριν καν πέσουν τα γράμματα!

Όπως πληροφορηθήκαμε πριν δύο ημέρες από το ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ και επίσημα πλέον πληροφορηθήκαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αγίας Παρασκευής, μετά από αρκετά χρόνια αδιάλλειπτης λειτουργίας, φέτος δε θα λειτουργήσει το Σινέ Σχολείο.

Του Στρατή Μαζίδη

stratis  Η εξέλιξη αυτή θα λέγαμε πως είναι αρκετά δυσάρεστη για ένα επιτυχημένο εγχείρημα το οποίο με την κατάλληλη προώθηση θα μπορούσε να αποτελεί και πόλο έλξης επισκεπτών στην πόλη.

Όπως ειπώθηκε στον ΠΑΟΔΑΠ και επανέλαβε ο δήμαρχος, η ευθύνη βαρύνει τη ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας) η οποία γνωμοδότησε αρνητικά στην εκμετάλλευση του χώρου του Β' Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής από ιδιώτη. Αυτό οφείλουμε να το υπογραμμίσουμε, η ΔΕΠ δεν ψήφισε ενάντια στο θερινό σινεμά αλλά στην εκμετάλλευση από ιδιώτη.

Αν όμως θυμάμαι καλά, διαβάζοντας ένα περυσινό μου άρθρο, αλλά και μια ανακοίνωση της Ενωσης Συλλόγων Γονέων η οποία στοχοποιήθηκε φέτος με ονομαστικές αναφορές, την οποία αξίζει να μελετήσετε, θα δείτε ότι πέρυσι η δημοτική αρχή δεν είχε πρόβλημα να παρακάμψει πχ τη σχολική επιτροπή που είχε ψηφίσει αρνητικά.

Άλλωστε όλοι θυμόμαστε τα παρατράγουδα με τις καταγγελίες και το λουκέτο αλλά και την έρευνα του agiaparaskevi-guide.gr για παρόμοια περίπτωση σε όμορο δήμο όπου η νομοθεσία στις περιπτώσεις αυτές είναι σαφέσταση και απαγορεύει κερδοσκοπικές δραστηριότητες σε δημόσιους σχολικούς χώρους ενώ είχε στέιλει στο αυτόφωρο τους εκεί αρμόδιους.

Άρα είναι μάλλον άστοχο, να δακτυλοδεικνύεται η ΔΕΠ. Αποκλειστικά υπεύθυνος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει ή φέρει την ευθύνη του σωστού και νόμιμου σχεδιασμού.

cine_sxoleioΌσο λοιπόν κι αν μπαίνει το αβίαστο ερώτημα, τι θα συνέβαινε στην περίπτωση εκλογικής επικράτησης του Βασίλη Ζορμπά και αν θα  λειτουργούσε ο κινηματογράφος, δεν πρέπει να φύγουμε από την ουσία του θέματος.

Κι αυτή είναι,

> τι έπραξε ο δήμος Αγίας Παρασκευής εδώ και 12 μήνες ώστε φέτος το Σινέ Σχολείο-Θανάσης Βέγγος να λειτουργήσει απρόσκοπτα;

> γιατί δεν προχώρησε το πλάνο του 2011 ώστε ο κινηματογράφος να μετακομίσει στον σχεδόν έτοιμο χώρο του πάρκου Σπυρούδη όπου με την κατάλληλη ανάπλαση όλου του χώρου να εξυπηρετηθεί ο στόχος της έλξης επισκεπτών στην πόλη μας.

> ποιες επαφές έκανε με το γονεϊκό κίνημα, τη σχολική επιτροπή, την Ενωση Γονέων και τη ΔΕΠ για το θέμα;

Θα ήταν φρόνιμο οι δημότες να λάβουμε μια εμπεριστατωμένη απάντηση στα παραπάνω με στοιχεία, ημερομηνίες και ντοκούμεντα ως προς τις ενέργειες που έκανε ο δήμος Αγίας Παρασκευής.

 

 
Νεότερη Παλαιότερη