Επιστολή δημάρχου Αγίας Παρασκευής για τη συγχώνευση 5ου και 11ου δημοτικού

paidia_sxoleio

Την παρακάτω επιστολή για τη συγχώνευση 5ου και 11ου δημοτικού απέστειλε ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ μας από τις 15/5/2014 που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ακολουθεί η επιστολή:

 

Προς:


Αγία Παρασκευή, 15343 Υφυπουργό Παιδείας &Θρησκευμάτων


Τηλ: 213-2004-502 κ. Κεδίκογλου



Κοινοποίηση:


Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης


κ. Βεντήρη



Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ,


Επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με το σχέδιο συγχώνευσης των συστεγαζόμενων 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής (Χέλμειο) για τους παρακάτω πολύ σημαντικούς λόγους:





  1. Το Σχολικό Συγκρότημα το οποίο σήμερα στεγάζει τα 5ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Αγίας Παρασκευής, καθώς και το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής διαθέτει περιορισμένο χώρο σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών. Σημειώνεται ότι ο αύλειος χώρος είναι ήδη μικρός για τους 330 μαθητές που τον χρησιμοποιούν.




  2. Λόγω της οικονομικής κρίσης ο αριθμός των μαθητών που αιτούνται εγγραφή στα Δημόσια Σχολεία της πόλης μας βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.




  3. Έχει ήδη δεσμευθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής οικόπεδο επί των οδών Πατρόκλου και Δερβενακίων προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση, μέσω ΟΣΚ, σχολικού κτιρίου για την στέγαση του 11ου Δημοτικού Σχολείου. Ο Δήμος έχει ολοκληρώσει όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου, που ήταν η τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου και ο χαρακτηρισμός του ως «Χώρος Σχολείου». Με βάση το ΦΕΚ 163/3-5-2010,υπήρξε τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην Αγία Παρασκευή (Ο.Τ.24-Χώρος Σχολείου).Έχει επίσης δοθεί έγκριση καταλληλότητας από το ΣΧΟΠ.




Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε πολύ να μην προχωρήσετε στην συγχώνευση των 5ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων Αγίας Παρασκευής.


Με εκτίμηση,


ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ



ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


Υ.Γ. Στην παρούσα επιστολή επισυνάπτεται το σχετικό ΦΕΚ 163/3-5-2010

Νεότερη Παλαιότερη