Γ. Μιχελάκης: Κλείνουν παιδικοί σταθμοί και παιδότοποι χωρίς ειδικό σήμα ασφαλείας

paidikos stathmosΜέχρι 30 Ιουνίου παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, παιδότοποι και χώροι ψυχαγωγίας παιδιών πρέπει να φέρουν το ειδικό σήμα που θα πιστοποιεί τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, διαφορετικά θα κλείνουν. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης ενημερώνοντας τους βουλευτές σχετικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά όπως αυτό με τον τραγικό θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ του Ελληνικού.

«Ή θα προσαρμοστούν ή θα σφραγιστούν. Το σήμα είναι απαραίτητο για να ξέρει ο κάθε γονιός ότι ο χώρος που πάει το παιδί του είναι πιστοποιημένος. Και πιστεύω ότι οι νέες δημοτικές αρχές που θα εκλεγούν θα έχουν την ευαισθησία να τον κλείσουν αν δεν τηρεί τις προδιαγραφές», σημείωσε ο Γ. Μιχελάκης.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι «ελάχιστοι είναι αυτοί που δυστυχώς ανταποκρίθηκαν για να εφοδιαστούν με το ειδικό σήμα».

Από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλθηκε πολιτική σκοπιμότητα στον προγραμματισμό της συζήτησης λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Έπρεπε να έχει εξαφανιστεί και όμως δεν παραιτείται. Είναι μάλιστα και αρχηγός του Γαλατικού χωριού, τρομάρα του», ανέφερε ο ο ανέξαρτητος βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στον δήμαρχο Ελληνικού, προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, έκανε λόγο για απίστευτη επίθεση από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων τα οποία αντιπαλεύει ο δήμαρχος του Ελληνικού, και μίλησε για «άδικη, συντονισμένη ακραία και στοχοποίηση του ενόψει και των εκλογών».

Από το 2012 σημειώθηκαν 770 παιδικά ατυχήματα 

Έχουν καταγραφεί 770 παιδικά ατυχήματα σε παιδικές χαρές από το 2012, βάσει των στοιχείων του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης, στα οποία αναφέρθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.

«Τα στοιχεία είναι ανησυχητικά. Και αυτά είναι μόνο όσα δηλώθηκαν από γονείς. Ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα που δεν έχουν δηλωθεί. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες και αν υπάρχουν νομοθετικά κενά να τα καλύψουμε για να προλάβουμε άλλα τραγικά γεγονότα στο μέλλον», σημείωσε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Κυριάκος Βιρβιδάκης, ανέφερε από την πλευρά του ότι και ο ίδιος έχει ανησυχήσει και έχει καταθέσει και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή, γιατί, όπως εξήγησε, ενώ τελειώνει η προθεσμία για τους ελέγχους, πολλές παιδικές χαρές δεν έχουν ακόμα το ειδικό σήμα που αποδεικνύει ότι τηρούνται οι προδιαγραφές για τη σωστή λειτουργία τους.

 

localit.gr
Νεότερη Παλαιότερη