Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά



mmmΜε 24ωρη απεργία και με στάσεις εργασίας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πρωτομαγιά.

Αναλυτικά, την Πέμπτη, ημέρα της Πρωτομαγιάς:

Δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Επίσης, ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης.

 

Με στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 9 το πρωί θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το μετρό στην αυριανή απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά. Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας.

Ο σταθμός στο Σύνταγμα θα παραμείνει κλειστός από την έναρξη της βάρδιας έως το τέλος των συγκεντρώσεων -μέχρι να δοθεί σχετική εντολή από την Αστυνομία- και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς στάση.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν πως «η φετινή εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την επιβολή των μνημονίων και την έναρξη μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια σε εργαζόμενους, νέους και συνταξιούχους, με δραματικές περικοπές αποδοχών και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με αγώνες χρόνων».

Επίσης, κατηγορούν την κυβέρνηση για «αυταρχική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά» καθώς εδώ και 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς είναι υπό ομηρία, σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 09:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Δεμένα στα λιμάνια θα μείνουν τα πλοία λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 1η Μαΐου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

news.in.gr

Νεότερη Παλαιότερη