Διευκρίνηση - Τοποθέτηση κ. Αθανασίου Ιωάννη μέλος των ΠΑΙΣΔΑΠ για το θέμα των τροφείων

Ο κύριος Αθανασίου Ιωάννης - μέλος του Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ,  απέστειλε διευκρινιστική επιστολή που περιέχει την paidikos-trofeiaτοποθέτησή του σχετικά με το ψήφισμά του στο θέμα της μείωσης των τροφείων:

Προς : Ηλεκτρονική εφημερίδα

Agiaparaskevi- Guide

Αγία Παρασκευή 2 Απριλίου 2014

Κύριε διευθυντά

Σε δημοσίευμα σας για τους παιδικούς σταθμούς, τροφεία στο σχόλιο με τίτλο «Απάντηση της κας Καψοκεφάλου για τα τροφεία…» στην παράθεση της εισήγησης-πρότασης της προέδρου του ΔΣ, περιέχεται η φράση : Το ΔΣ μειοψηφούντος του κ. Αθανασίου που ψήφισε «ΟΧΙ» κατά πλειοψηφία…. Εύκολα κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι αρνήθηκα τη μείωση των τροφείων, για αυτό παρακαλώ να δημοσιεύσετε την συνολική άποψη τοποθέτηση μου στο συγκεκριμένο θέμα.


Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια με τους παιδικούς σταθμούς οφείλεται στην πολιτική των κυβερνήσεων και όσων πρωτοστάτησαν να αναλάβουν την λειτουργία των παιδικών σταθμών οι δήμοι από το υπουργείο Πρόνοιας, βάζοντας τροφεία για τη λειτουργίας τους, καταργώντας την δωρεάν μέχρι το 2000 συμμετοχή, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν, ορθώνοντας φραγμούς από την πιο τρυφερή ηλικία, στην προσχολική αγωγή.


Με ποιο δικαίωμα μένουν εκατοντάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς; Με ποιο δικαίωμα εξαιρούνται από την οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση. Αυτό δεν σημαίνει Προσχολική Αγωγή;


Με ποια δικαιολογία η προσχολική αγωγή δεν έχει μέχρι σήμερα θεσμοθετηθεί, υποχρεωτική με κάλυψη των λειτουργικών δαπανών. Οι δημότες πληρώνουν δυσβάσταχτους άμεσους, έμμεσους , δημοτικούς φόρους και χαράτσια. Είναι υποχρέωση οι δημόσιοι, δωρεάν, σύγχρονοι και ασφαλείς παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά.


Κατάργηση των τροφείων.


Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.


Έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες όσοι στηρίζουν και υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική και σε τοπικό επίπεδο.


Ευχαριστώ για τη φιλοξενία


Αθανασίου Ιωάννης


Εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δ.Σ. των ΠΑΙΣΔΑΠ

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη