Μικρά μυστικά για μια τέλεια σιλουέτα

silhouette_cover

katerinaΓράφει η  Κατερίνα Κριστίν Μητροπούλου

Ήρθαν ξανά οι ζεστές μέρες και μαζί μ’ αυτές και η επιθυμία κάθε γυναίκας να δείχνει κομψή φορώντας αέρινες δημιουργίες που η μόδα του καλοκαιριού προτείνει.

Τα κοντομάνικα μπλουζάκια, οι μίνι κλος φούστες, η εγκατάλειψη των στενών κολάν και καλσόν αφήνουν πλέον το σώμα ακάλυπτο μαρτυρώντας το πόσο επιμελής με την άσκηση και τη διατροφή υπήρξαμε το χειμώνα που μόλις μας αποχαιρέτησε.

Αν η φιγούρα μας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μιας κομψής γυναικάς, αρχίζουν οι ακατάλληλες και κυρίως επικίνδυνες κινήσεις που δεν είναι άλλες από λάθος τεχνικές διατροφής.

Οι εξαντλητικές δίαιτες, η ολιγοφαγία ή μονοφαγία και άλλες γνωστές σε όλους μας διατροφές, που εφαρμόζονται εδώ και πολλά χρόνια τέτοια περίπου περίοδο ή μετά τις διακοπές του Πάσχα λίγο πριν βγούμε στις παραλίες,  έχουν τις περισσότερες φορές αποτέλεσμα απογοητευτικό. Δεν μας απαλλάσσουν από τα περιττά κιλά, αντιθέτως βιώνουμε μια στρεσογόνα κατάσταση χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα στο σώμα και την ψυχική μας υγεία.

Προκαλούμε έντονη και ορισμένες φορές μη αναστρέψιμη χαλάρωση στο δέρμα και τους ιστούς, με την απώλεια υγρών και μυϊκής μάζας στην οποία οδηγούν  η ασιτία αλλά και η έλλειψη θρεπτικών συστατικών.

Δημιουργούνται βλάβες στην υγεία του σώματος, αλλά και στην καλή λειτουργιά του μεταβολισμού μας τον οποίο μπλοκάρουμε με τη λήψη λίγων θερμίδων από την τροφή.

Σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι όσο πιο γρήγορα καταφέρουμε να διώξουμε τα περιττά κιλά, τόσο πιο γρήγορα θα τα ξαναπάρουμε. Θέλει απλά και έξυπνα βήματα για να πετύχουμε το στόχο μας και να το διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς οι συνεχείς δίαιτες και αυξομειώσεις βάρους, οδηγούν το σώμα στο να δυσκολεύεται να ανταποκριθεί θετικά σε μια επομένη δίαιτα.

Τα παρακάτω βήματα μας βοηθούν να δουλέψουμε σωστά προκειμένου να χτίσουμε ένα υγιές, σφιχτό, και καλλίγραμμο σώμα.

1onΑύξηση της φυσικής δραστηριότητας (παντώς τύπου)


5

Όταν στην καθημερινότητά μας υπάρχει συνεχείς κίνηση, οι καύσεις ανεβαίνουν, η δαπάνη ενέργειας αυξάνεται και έτσι οι θερμίδες που λαμβάνουμε από την τροφή, ακόμα και αν είναι παραπάνω από αυτή που χρειαζόμαστε, καταναλώνονται .

Επίσης η μυϊκή μάζα που συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργιά του μεταβολισμού, αυξάνεται (ετσι αύξάνονται οι καύσεις και στη συνέχεια η καύση λίπους ).

6

2on

 

Εισαγωγή μικρών και συχνών γευμάτων


Μια φυσιολογική ημέρα θα πρέπει να ακολουθείται από:

  • καλό πρωινό, ώστε να έχουμε ενέργεια να ξεκινήσουμε τη μέρα μας.


3

  • Σνάκ που να περιλαμβάνει φρέσκα φρούτα και ανάλατους ξηρούς καρπούς που μας παρέχουν τις απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

  • Μεσημεριανό γεύμα συνοδευόμενο πάντα από σαλάτα, αμυλούχα (συνθέτους υδατάνθρακες όπως καστανό ρύζι ή μακαρόνια ή ψωμί), πρωτεΐνη , όπως κρέας, ψάρι , αυγά ή τυρί και ελαιόλαδο.

  • Απογευματινό σνακ με φρούτα ή γιαούρτι.

  • Και ένα ελαφρύ βραδινό με λαχανικά, σαλάτα ή χορταρικά συνοδευόμενα από μια πρωτεϊνούχα τροφή όπως τόνο , αυγά βραστά, στήθος κοτόπουλο ή άπαχο τυρί ή και φασόλια ξερά .


4

Βέβαια για μερικές από εσάς ένα ελαφρύ βραδινό όπως ένα γιαούρτι μέχρι 4% λιπαρά ή ένα ποτήρι ελαφρύ γάλα και ένα φρούτο μπορεί να είναι αρκετό. Και αυτό λοιπόν μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό και πολύ και βραδινό γεύμα.5a

3on

Καθημερινή κατανάλωση ελαίων όπως:




  • ελαιόλαδο

  • αβοκάντο

  • ανάλατους ξηρούς καρπούς


4on

Σημαντικό στον έλεγχο του βάρους είναι ο περιορισμός των απλών υδατανθράκων με σύνθετους. Αντικατάσταση λευκών δημητριακων με μη επεξεργασμένα ή αναποφλοίωτα τρόφιμα, όπως ψωμί, ρύζι, μακαρόνια, δημητριακά πρωινού ολικής.

Τα πλήρη προϊόντα συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και ολόκληρου του γαστρεντερικού συστήματος με αποτέλεσμα να έχουμε χαμηλότερα επίπεδα χοληστερίνης, αίσθηση κορεσμού και έλεγχου της πείνας μέσω της σωστής δράσης της ινσουλίνης και των άλλων ορμονών και ουσιών που εμπλέκονται στην λειτουργία της όρεξης και την κατανάλωση φαγητού.

telos 2_1Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και χαρακτηρίζεται από τη μεσογειακή που ακολουθούμε στην Ελλάδα καθώς και η καθημερινή άσκηση, μας εξασφαλίζουν υγεία και το σώμα που επιθυμούμε.

Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τα έλαια, τα νόστιμα φρούτα και λαχανικά που παράγει η χωρά μας, βγείτε έξω για δραστηριότητες αφήνοντας τις ακτίνες του ηλίου να σας δώσουν την ενέργεια του και είμαι σίγουρη πως θα εντυπωσιάσετε με την εμφάνισή σας.

πρώτη δημοσίευση: heliotropheio.wordpress.com
Νεότερη Παλαιότερη