Nίκος Σόβολος: Σήμερα 12 Μάρτη

ΣΗΜΕΡΑ 12 ΜΑΡΤΗ

Σήμερα 12 Μάρτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο.

Toυ Νίκου Σόβολου

Είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις σ' όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα οι ελάχιστα Δημοκρατικές ενοχλούνται απ' τις δυνατότητες της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες που εξασφαλίζει το διαδίκτυο και προσπαθούν να το ελέγξουν και να ποδηγετήσουν την ελεύθερη πληροφόρηση των πολιτών με κάθε τρόπο.

sovolosΔεν είναι τυχαίο ότι στις χώρες με απολυταρχικά καθεστώτα το διαδίκτυο ή έχει απαγορευθεί εντελώς ή περιορίζεται ή λογοκρίνεται.

Μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσφατη απόφαση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερντογάν, να λογοκρίνει τις καταχωρήσεις στο διαδίκτυο για ν' αποφύγει τον έλεγχο των κυβερνητικών και οικογενειακών σκανδάλων με τα οποία βρίθει το διαδίκτυο στην γείτονα χώρα.

Στην πατρίδα μας,  το διαδίκτυο είναι για την ώρα ελεύθερο,  όμως μια σειρά από αργυρώνητους δημοσιογράφους προσπαθούν να παραπληροφορήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Στην πόλη μας η Δημοτική αρχή δείχνει συχνά την αντιπάθεια της με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, απόψεων και αρθρογραφίας στο διαδίκτυο.

Όταν κάποιοι της κάνουν κριτική, όταν κρίνουν το όποιο έργο της, όταν διαφωνούν με την πολιτική της συχνά ενοχλείται και το δείχνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο site του Δήμου μας απλά διαφημίζονται τα επιτεύγματα της και βέβαια του κ. Δημάρχου προσωπικά με ανούσιες αναρτήσεις που ελάχιστα ενδιαφέρουν τους συμπολίτες μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο site του Δήμου δεν φιλοξενούνται  οι απόψεις φορέων, συλλογικοτήτων και των άλλων Δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Δημοτική Αρχή συμπεριφέρεται ως εάν το site του Δήμου μας είναι ιδιοκτησία της και δεν αποτελεί μέσο έκφρασης των συμπολιτών μας.logokrisia

Βέβαια την πρώτη ευθύνη για την κατάσταση αυτή την φέρει προσωπικά ο κ. Δήμαρχος ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να επιτίθεται με σφοδρότητα σε όποιο μέσο ενημέρωσης δεν ελέγχεται και δεν ποδηγετείται απ' αυτόν.

Οι επιθέσεις ιδιαίτερα στο AGIA PARASKEVI GUIDE (και όχι μόνο),  η στοχοποίηση των αρθρογράφων του, η απόπειρα να χρεωθούν σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, μόνο Δημοκρατική ευαισθησία δεν δείχνουν.

Είναι καθαρό ότι στην πόλη μας ο τύπος και ιδιαίτερα ο διαδικτυακός που δεν είναι αρεστός στον κ. Δήμαρχο είναι υπό διωγμόν στην πόλη μας.

Και στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας επίσης.


 
Νεότερη Παλαιότερη