Σωτήρης Ησαΐας και Θόδωρος Κατσανέβας στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra

isaias

Μια ακόμη παρουσία του πολιτικού επιστήμονα και δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής, Σωτήρη Ησαΐα στο Αποκαλυπτικό Δελτίο του Extra3 και τον Ακη Παυλόπουλο. Το πάνελ συμπληρώνουν αυτή τη φορά ο ΓΓ του κόμματος "Δραχμή-Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση" και καθηγητής του ΠΑ.ΠΕΙ Θόδωρο Κατσανέβας, η δικογόρος Χριστίνα Σαλαβράκου και οι δημοσιογράφοι Ανδριάννα Ζαρακένη και Αντώνης Μυλωνάκης.

Η συζήτηση έχει ως αντικείμενο τις πρόσφατες εκθέσεις της ΕΛΣΤΑΤ και της ΤτΕ οι οποίες αποτυπώνουν δυσάρεστες πραγματικότητες ιδίως όσον αφορά το πόσοι συνάθρωποί μας διαβιώνουν αυτή τη στιγμή κάτω από τα όρια της φτώχειας με τον κο Παυλόπουλο να κάνει λόγο για δικαίωση του κ. Κατσανέβα στις προβλέψεις του και τον κο Ησαΐα να ανταπαντά ότι πρώτον θα περιμένει την έκθεση της eurostat όσον αφορά το τελικό ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και πως ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος της χώρας ανέβηκε πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια και συγκεκριμένα το 2008 ενώ αναφέρει και την εντός του 2014 αύξηση από τα επίπεδα του Ιανουαρίου στα τέλη Φεβρουαρίου (92,6 > 94,8). Μάλιστα η ένταση της συζήτησης ανεβαίνει όταν στην κουβέντα έρχεται η ανεργία με τους δημοσιογράφους να έχουν μια έντονη αντιπαράθεση με τον κο Ησαΐα όσον αφορά τα επίπεδα της ανεργίας, με τον τελευταίο να υπογραμμίζει τη σταθεροποίησή τους.

Το κλίμα πάντως έγινε ακόμη πιο εκρηκτικό όταν η συζήτηση πέρασε στο κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ και το δίκαιο κριτήριο της επιλογής είτε του εθνικού συστήματος είτε της ιδιώτευσης με τον Αντώνη Μυλωνάκη να ξεπερνά την κόκκινη γραμμή που οφείλει να έχει ως συμπαρουσιαστής. Ο κος Ησαΐας δηλώνει πως δεν τον αφορούν τα προνόμια των ιατρών ενώ αποκαλύπτει πως από τα € 320 δις δημοσίου χρέους ήτοι 175% του ΑΕΠ, τα € 160 δις προέρχονται από τον τομέα της υγείας δείχνοντας το τι επικρατούσε τόσα χρόνια με τις συνταγογραφήσεις.

Επίσης υπάρχει και μια σχετική αντιπαράθεση ως το θέμα του νομίσματος (ευρώ ή δραχμή) ανάμεσα στους κ.κ. Ησαΐα και Κατσανέβα που θα περιμένουμε σε επόμενο πιθανό πάνελ να της δοθεί περισσότερος χρόνος καθώς έγινε αναφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, τον τουρισμό κτλ.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Νεότερη Παλαιότερη