Μπροστά στην πρόκληση των δημοτικών εκλογών



ekloges

Φίλες και Φίλοι,

Σε 2 μήνες θα βρεθούμε όλοι μπροστά στην πρόκληση των δημοτικών εκλογών.

Σ αυτή την διαδικασία πρέπει να απαντήσουμε με την ψήφο μας σε πολύ σημαντικά διλήμματα.

Θέλουμε μια δημοτική αρχή, η οποία να διοικεί εναρμονισμένη με τις ανάγκες της εποχής και να μπορεί να ασκεί δραστικές παρεμβάσεις με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού και σύγχρονου Δήμου;

Θέλουμε μια δημοτική αρχή, η οποία να διοικεί χωρίς ίχνος προκατάληψης, ή στείρας κομματικής προσκόλλησης και να διεκδικεί με ύψιστη προτεραιότητα την προοπτική για το αύριο.

Θέλουμε μια δημοτική αρχή, η οποία να πλαισιώνεται από ανθρώπους, προερχόμενους από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με πρωτοπόρα σκέψη, καθώς και από έμπειρους συνεργάτες με φρέσκες ιδέες, με όρεξη, ήθος και γνώσεις.

Αν όλα αυτά τα θέλουμε, ας αξιολογήσουμε τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας, δίνοντας τους επιτέλους “χώρο” για όσα θα μας πουν και τουλάχιστον για τα παρακάτω:

Δημιουργία καλύτερων συνθηκών διαβίωσης με λύσεις για την καθημερινότητα.

Εξοικονόμηση πόρων και απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων προς όφελος των δημοτών.

Καινοτομία για την αξιοποίηση δράσεων, ανθρώπων και τεχνολογίας.

Δράσεις με σεβασμό στο περιβάλλον.

Κοινωνική πολιτική.

Χρηστή και διαφανής διοίκηση.

Προσβλέπουμε λοιπόν, αγαπητοί υποψήφιοι αυτοδιοικητικοί ταγοί, γενικότερα σ έναν ευρύ κοινωνικό και ουσιαστικό διάλογο με σκοπό την αξιολόγηση σας, απ τον καθένα και την καθεμιά από μας.

Στεκόμαστε μπροστά σας εντιμότατοι υποψήφιοι και σας καλούμε για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης να διοργανώσετε _ debate _ δημόσια συζήτηση αντιπαράθεσης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Κρίνονται χρήσιμες οι τοποθετήσεις σας για την πληρέστερη ενημέρωση και των δημοτών σας που δεν συμμετέχουν στις παραδοσιακές παραταξιακές σας συγκεντρώσεις.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.! Σ αυτές τις περιπτώσεις η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμαρχο.!

Ο υποφαινόμενος, αν τούτο κριθεί σκόπιμο, διατίθεται για το συντονισμό της συζήτησης.!

Παναγιώτης Δάβαρης

Νεότερη Παλαιότερη