Ας τελειώνουμε με τους επικίνδυνους και τα παπαγαλάκια τους. Της Σούλας Θεοδώρου - Χλύκα

papagalakia

Μια υπέροχη μέρα με λιακάδα, ανοιξιάτικη μας καλεί για βόλτες. Κατά τα άλλα όμως ζούμε στη πόλη μας ένα παραλήρημα πατριδοκαπηλίας, διχαστικό όπως πάντα και με φανερή στόχευση.

theodorouΚαταντήσαμε μια πόλη για γέλια και για κλάματα. Ας τελειώνουμε με τους επικίνδυνους και τα παπαγαλάκια τους. Μόνο 60 μέρες έμειναν. Για όλους όσους αναρτούν φωτογραφίες από τις παρελάσεις των σχολείων μας, τους θυμίζω ότι οι σύλλογοι γονέων που καθυβρίζουν με την αρθρογραφία τους, αυτοί οι ίδιοι σύλλογοι, τρέχουν για να νοικιάσουν στολές, να τις πληρώσουν ώστε να τιμήσουν τη μέρα.

Πού τα βρήκαν όλα αυτά;

Οι δε παιδικοί σταθμοί ξεκίνησαν να παρελαύνουν με τα παιδιά ντυμένα είτε ως φανταράκια και νοσοκόμες είτε ως τσολιαδάκια και σουλιωτοπούλες επί διοίκησης Γιαννακόπουλου. Δεν είναι κάτι καινούργιο που οι σημερινοί "πατριώτες" ανακάλυψαν. Έτσι για να θυμόμαστε.

Καταντάς όμως επικίνδυνος όταν δε γνωρίζεις, κάνεις ότι δεν ξέρεις και κυρίως δεν απαντάς με λογικά επιχειρήματα στο ψήφισμα της συνέλευσης της ένωσης γονέων.

Επικίνδυνος διότι προσπαθείς να εκμεταλλευθείς τα πατριωτικά συναισθήματα του λαού προκειμένου να πετύχεις τους ιδιοτελείς σκοπούς σου (βλέπε εκλογές) και αυτό είναι ο ορισμός της πατριδοκαπηλίας.

Κάνεις ότι δεν ξέρεις πως η Ενωση Γονέων είναι δευτεροβάθμιο όργανο και η συνέλευση της αποτελείται από αντιπροσώπους και δεν απαντάς για ποιο λόγο επέλεξες να δαπανήσεις χρήματα για μια έκθεση αμφιβόλου ποιότητας, αμφιβόλου παιδαγωγικού στόχου και κυρίως που υποτίθεται ότι καλύπτει όλο το φάσμα της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ευτυχώς που ζούμε στην Αθήνα και τα μουσεία μας είναι πολύ κοντά και τα παιδιά μας τα επισκέπτονται οργανωμένα με τα σχολεία τους και ξεναγούνται από ειδικό ξεναγό για τους μαθητές. Τόσο απλά.

 

* η Σούλα Θεοδώρου Χλύκα είναι Δασολόγος –Περιβαλλοντολόγος / Δ/ντρια διαχείρισης κοινοχρήστων χώρων Δήμου Βύρωνα / τ. πρόεδρος Ενωσης Συλλόγων Γονέων
Νεότερη Παλαιότερη