“Ένας σάκος προσφοράς σε κάθε γειτονιά” από τους Προσκόπους Αγίας Παρασκευής

Μάρτη μήνα… έρχονται αγιοβασίληδες για να γεμίσει…
ΕΝΑΣ ΣΑΚΟΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ. Οι Πρόσκοποι αισιόδοξοι και πάντα έτοιμοι...
για το καλό ετοιμάζουν μέσα στο μήνα Μάρτιο μία δράση προσφοράς προς τα παιδιά και το συνάνθρωπο..
 

Η λογική της δράσης είναι πολύ απλή! Η περίοδος των γιορτών μπορεί να πέρασε αλλά οι ανάγκες των συνανθρώπων μας είναι αδύνατον να καλυφθούν από τις προσφορές της εορταστικής περιόδου! Συνεχίζουν και αυξάνονται μέρα με την ημέρα… 

Για τους Προσκόπους κάθε μέρα, κάθε ώρα, είναι ώρα 
για προσφορά και ανάληψη πρωτοβουλιών σε εθελοντικό επίπεδο!
 

Γι’ αυτό σκεφτήκαμε να ανοίξουμε τις Εστίες μας στο κοινό, στη γειτονιά και να γίνουμε οι κατά τόπους συλλέκτες καλής θέλησης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο! 

Κάθε ένας από εμάς έχει πιθανότατα κάποια αντικείμενα – βιβλία, ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα μακράς διαρκείας – τα οποία δεν χρειάζεται πια ή απλά θα ήθελε να τα προσφέρει σε κάποιον άλλο που τα έχει περισσότερο ανάγκη.
Όμως δεν γνωρίζει που μπορεί να τα παραδώσει ή δεν έχει χώρο να τα συγκεντρώσει ή το απαιτητικό πρόγραμμά του/της δεν του επιτρέπει να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για να τα παραδώσει σε κάποιο φορέα.
Οι Προσκοπικές Εστίες ανοίγουν τις πόρτες τους και την αγκαλιά τους σε όλους του πολίτες που θέλουν να προσφέρουν κάποιο από τα παραπάνω είδη.
 Δεν έχετε παρά να αναζητήσετε το Προσκοπικό Σύστημα της γειτονιάς σας και να δείτε τις ημέρες και τις ώρες που μέσα στο μήνα Μάρτιο θα είναι ανοικτό για να δέχεται τις προσφορές σας. Στόχος μας είναι να υπενθυμίσουμε ότι ο διπλανός μας χρειάζεται τη βοήθειά μας 365 μέρες το χρόνο αλλά και να διευκολύνουμε όσους έχουν διάθεση να προσφέρουν, μιας και λόγω της δραστηριοποίησής μας στις γειτονιές, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε καλά ποιοι δοκιμάζονται, ποιοι χρειάζονται βοήθεια και ποιοι υποστήριξη για να βοηθήσουν άλλους. 
Μπορούμε να γεμίσουμε το Μάρτιο ένα σάκο προσφοράς σε κάθε γειτονιά;
Αν συνεργαστούμε ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!sakos-prosforas-proskopon-agias

0/Post a Comment/Comments

Νεότερη Παλαιότερη