Η ζωντανή μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων και το Star Trek!

Σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής ως λογοκλοπή ορίζεται "η χρήση έργου ή μέρους του έργου κάποιου και η παρουσίασή του ως δικού μας. Συγκεκριμένα ως μια εκ των περιπτώσεων λογοκλοπής ορίζεται η χρήση λέξεων ή ιδεών κάποιου χωρίς την αντίστοιχη παραπομπή" (http://www.lib.auth.gr/images/stories/docs/plagiarism.pdf για όσους θελήσουν να ωφεληθούν από αυτό). Μάλιστα στον χώρο της έντυπης ή της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας υπάρχουν πολλά τέτοια δείγματα από κάποιους "δημοσιογράφους" που επειδή δεν έχουν δικές τους ιδέες ή ύλη, χρησιμοποιούν άλλων.


Κάπως έτσι οικειοποιήθηκαν κάποιοι συνδημότες μας (για δικούς τους προφανώς λόγους) την πρότασή μας για ζωντανή οπτικο-ακουστική μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων του δήμου Αγίας Παρασκευής πλησιάζοντας τον αντιδήμαρχο διοίκησης Δημήτρη Αλεφαντή ο οποίος είναι αρμόδιος για το θέμα αυτό όπως είχαμε γράψει.

Και εδώ βαίνουμε στο ακόμη λυπηρότερο της υπόθεσης. Ο αντιδήμαρχος προφασίστηκε δυσκολίες στην υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος επικαλούμενος σειρά άσχετων εμποδίων όπως ο ορισμός ατόμου να πραγματοποιεί τις λήψεις επί πληρωμή (αυτό πάλι πώς προέκυψε;), ο επίτροπος που θα δε εγκρίνει το έξοδο καθώς υπάρχει ήδη η ηχητική κάλυψη και απομαγνητοφώνηση κτλ.

Δεν κάναμε λόγο για το σίκουελ του Star Trek...

[caption id="attachment_6486" align="alignleft" width="269" caption="Ο Λέοναρντ Νιμόι στο ρόλο του θρυλικού Δόκτορος Σποκ. Ίσως μπορεί να μας βοηθήσει"][/caption]

Εμείς κάναμε μια πολύ απλή πρόταση, ανέξοδη, και το είχαμε τονίσει αυτό στην πρώτη μας ανάρτηση (ΕΔΩ) ώστε οι πόρτες του δήμου να ανοίξουν για τους δημότες. Δε μιλήσαμε για επαγγελματικές κάμερες, τρίποδες, μπούμαν, μακιγιέζ, ηχολήπτες και βοηθούς σκηνοθέτη. Δεν κάναμε λόγο για το σίκουελ του Star Trek όπου ο doctor Spock θα αντιμετωπίσει τους Klingon... Πολύ απλά μιλήσαμε για μία, άντε δύο web-cams με ένα έξοδο 200 ευρώ το πολύ (99,00 ευρώ έχει το καλύτερο μοντέλο της Logitech με εγγραφή σε HD η οποία διαθέτει και ενσωματωμένα μικρόφωνα). Άλλωστε η ηχητική κάλυψη ήδη πραγματοποιείται και με 4-5 κλικς θα μπορούσε να αναμεταδίδεται κι αυτή δωρεάν ζωντανά ενόσω ηχογραφείται. Δε χρειάζεται λοιπόν κανένας επίτροπος ούτε επί πληρωμή camera-man. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι, όρεξη για δουλειά και μια βόλτα μέχρι τα Multirama ή το Πλαίσιο. Για το συνδυασμό και αρχικό συντονισμό αυτών (που δεν είναι εφάμιλλος της εκτόξευσης πυραύλου στη Σελήνη) θα μπορούσε ίσως να συνδράμει η εταιρεία που έχει την ιστοσελίδα του δήμου μας.


Ο κ. Αλεφαντής -εάν αληθεύουν τα παραπάνω- προφανώς δε γνωρίζει από αυτά τα πράγματα όπως αγνοούσε και άλλα ζήτηματα (π.χ. μια πραγματικά επωφελής για το δήμο εκμετάλλευση της πλατείας κατά τις γιορτές με παράλληλο σεβασμό του ιερού ναού που για πρώτη φορά στην ιστορία του έκανε Θεοφάνεια εντός της εκκλησίας).

Αλλά όταν δεν γνωρίζεις, ρωτάς και συζητάς με αυτούς που γνωρίζουν. Όχι με τους άσχετους...

---------


πηγή φωτογραφίας: word-nerd-speaks.com


Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ. ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Νεότερη Παλαιότερη