Συγκρότηση Δικτύου Δωρεάν Προσφοράς Ιατρικών Υπηρεσιών από το Δήμο

Με προσωπική του επιστολή προς τους συναδέλφους του, Ιατρούς της πόλης μας, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς ζήτησε τη συνδρομή και τη συνεργασία τους προκειμένου να οργανωθεί ένα «Δίκτυο Δωρεάν Προσφοράς Ιατρικών Υπηρεσιών» στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.


Ολοκληρώνοντας την πρόσκλησή του ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εξέφρασε την πεποίθησή ότι «…τη μεγαλύτερη τιμή προς τους προσφέροντες εθελοντική εργασία Ιατρούς θα αποδώσει η ίδια η κοινωνία της πόλης μας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην άμβλυνση του ανθρώπινου πόνου»


+++

 

Αγαπητή/ε Συνάδελφε,


Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω προσωπικά μαζί σας, τόσο ως Δήμαρχος της πόλης μας, όσο και ως ιατρός.

Η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστη και την πόλη μας, δημιουργώντας εκρηκτικά κοινωνικά προβλήματα, ειδικά στους πλέον αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

Η ανεργία που καλπάζει,οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων, τα χαράτσια και η αβεβαιότητα για το αύριο έχουν άμεσα επιβαρυντικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής όλων μας, περισσότερο όμως βλάπτουν τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στη δεινή θέση να είναι ανασφάλιστοι, άποροι και νεόπτωχοι.


Και είναι βεβαίως γνωστό σ΄ εσάς ότι η στοιχειώδης ιατρική μέριμνα δεν είναι πλέον αυτονόητο δικαίωμα, αλλά δυστυχώς, ζητούμενο.


Τα Δημοτικά Ιατρεία που θα μπορούσαν να παρέχουν ικανοποιητική πρωτοβάθμια περίθαλψη, έχουν αισθητά αποδυναμωθεί, λόγω των περικοπών που η Κεντρική Εξουσία επιβάλλει.

Συμβάσεις έργου με συμβεβλημένους ιατρούς δεν υπάρχουν πλέον και η λειτουργία τους επαφίεται στην εθελοντική προσφορά, η οποία δεν καλύπτει τις σημερινές ανάγκες.


Στις νέες συνθήκες που η οικονομική και κοινωνική κρίση δημιουργεί, η κοινωνία μας επιβάλλεται να βρει νέους τρόπους αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης και προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών της.

Με νέες ιδέες και μεθόδους, θα πρέπει να αλληλοϋποστηριχτούμε, να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, περιφρουρώντας το δικαίωμα να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.


Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η Ιατρική Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής, παραμένει πιστή στον όρκο του Ιπποκράτη και έχει πλήρη επίγνωση της κοινωφελούς αποστολής της, στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες.

Σας ζητώ να απευθυνθείτε απ ευθείας στο Γραφείο Δημάρχου στα τηλέφωνα 213 2004502 και 213 2004530, η με e mail στη διεύθυνση grafeio.dimarchou@agiaparaskevi.gr    για να βρούμε μαζί με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τις απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες μας στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

Ενδεικτικά αναφέρω την εθελοντική, ανιδιοτελή προσφορά σας, στα Δημοτικά Ιατρεία.


Έστω και μια ώρα εθελοντικής εργασίας είναι πολύτιμη και πρέπει να αξιοποιηθεί.


Επίσης και στα ιδιωτικά ιατρεία σας, θα μπορούσατε να παρέχετε ιατρική φροντίδα σ ' έναν ελάχιστο αριθμό συμπολιτών μας, που η οικονομική συγκυρία τους έχει καταστήσει ανήμπορους να έχουν πρόσβαση σε αυτά.


Όλα αυτά βεβαίως, στο βαθμό που η προσφορά σας αυτή, δεν έρχεται σε αντίθεση με τις ανειλημμένες, καθημερινές υποχρεώσεις σας.
Είμαι πεπεισμένος ότι η έκκληση μου αυτή, θα έχει την πλήρη αποδοχή και τη μέγιστη ανταπόκρισή σας.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, θα αναλάβει την οργάνωση και τον συντονισμό του προγράμματος, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση όλους, όσους θα συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά.
Τη μεγαλύτερη όμως τιμή, θα την αποδώσει η ίδια η κοινωνία της πόλης μας, αναγνωρίζοντας τη συμβολή σας στην άμβλυνση του ανθρώπινου πόνου.

Με τιμή
ο Δήμαρχος
Βασίλης Ζορμπάς
Ιατρός Πνευμονολόγος
Νεότερη Παλαιότερη