Η συμμετοχή σας είναι σημαντική! Τα πρώτα συμπεράσματα...

Τα πρώτα συμπεράσματα μέχρι στιγμής της ηλεκτρονικής μας δημοσκόπησης είναι αρκετά ενδιαφέροντα. Επίσης καλό είναι μετά τη σχετική συζήτηση με ορισμένους αναγνώστες μας να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα ζητήματα.


Καταρχήν αυτή είναι η πρώτη φορά στην πόλη μας που διενεργείται ηλεκτρονική δημοσκόπηση με την πλέον αξιόπιστη εφαρμογή που παρέχει η POLLDADDY και χρησιμοποιούν μεγάλες ιστοσελίδες τόσο διεθνώς όσο στη χώρα μας. Η αξιοπιστία αφορά τον ηλεκτρονικό τομέα καθώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τη γεωγραφική κατανομή στις γειτονιές της πόλης μας όσων ψηφίζουν (Τσακός, Νέα Ζωή, Κοντόπευκο, Παράδεισος, Αη Γιάννης, Πευκάκια) καθώς επίσης και άλλα κριτήρια που ακολουθούνται στις παραδοσιακές δημοσκοπήσεις (οι οποίες όμως το 2010 ανετράπησαν εντυπωσιακά). Πάρα ταύτα, όπως είπαν αρκετοί με τους οποίους το είχαμε συζητήσει ως ιδέα, θα είναι μια γεύση, τουλάχιστον ως προς ένα τμήμα από τους αναγνώστες της σελίδας.


Έχουν προκύψει όμως δύο ζητήματα μέσα από τη συζήτηση με τους αναγνώστες μας που οφείλουμε να τα αποσαφηνίσουμε:


1. το αποτέλεσμα δεν είναι εμφανές: αυτό το κάναμε για ευνόητους λόγους προστασίας του εγχειρήματος μέχρι τη λήξη του. Διότι όταν κάτι δε φαίνεται, τότε αποτρέπονται και άλλες ενέργειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα για όσους θυμούνται η διπλή ψηφοφορία που είχαμε βγάλει το καλοκαίρι του 2010 για τον ποιον επιθυμούσαν οι αναγνώστες να υποστηριχθεί από τα τότε μεγάλα κόμματα, με ένα συγκεκριμένο υποψήφιο να υπονομεύει την πρωτοβουλία και να μας αναγκάζει να αποσύρουμε την ψηφοφορία.


2. δεν υπάρχει η επιλογή "κανένας από τους παραπάνω" : αυτή η επιλογή (μολονότι για εμάς είναι μετρήσιμη και θα φανεί στο τέλος) καλώς ή κακώς δεν συμπεριελήφθη διότι ο ΚΑΝΕΝΑΣ πολύ απλά δεν υπάρχει. Δεν έχουμε αμφιβολία πως η επιλογή αυτή θα μάζευε αρκετές προτιμήσεις αλλά και πρώτη να ερχόταν, πολύ απλά θα κέρδιζε ο δεύτερος. Διότι όταν στις εκλογές του 2010 συζητούσαμε με κάποιον για τις εκλογές, σταθήκαμε αρνητικά στο γεγονός ότι ο τοπικός πολιτικός κόσμος οδηγεί τους δημότες στη μη συμμετοχή. Η απάντηση ήταν πως όσοι δε μετέχουν, απλά δεν υπάρχουν. Σκληρό; Ίσως. Όμως πέρα για πέρα αληθινό. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι 16000 κόσμος σε πια πόλη 90.000-100.000 κατοίκων ανέδειξαν δήμαρχο.


 Όσον αφορά το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, θα λέγαμε πως είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και όσο αυξάνεται η συμμετοχή τόσο μεγαλώνει και αυτό. Κι είναι μια ευκαιρία για εμάς τους δημότες να στηρίξουμε με τη συμμετοχή μας τις δημοσκοπήσεις για διάφορα ζητήματα ώστε να δείξουμε πως ενδιαφερόμαστε, παρακολουθούμε τα κοινά και έχουμε άποψη. Κάτι που όλοι μαζί είχαμε πετύχει την άνοιξη του 2010 με την ευρεία συμμετοχή στη δημοσκόπηση για την ανάπλαση της Αγίου Ιωάννου.


 

[polldaddy poll=6014380]

Νεότερη Παλαιότερη