Εορτασμός 25ης Μαρτίου: Γαλανόλευκα χρώματα και μελανά σημεία

Γέμισε και πάλι η πλατεία από περήφανους γονείς που καμάρωσαν τα παιδιά τους κατά τη μαθητική παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ο εορτασμός της επετείου ξεκίνησε με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του μνημείου της πλατείας Αγίας Παρασκευής και κατόπιν ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων (περιορισμένη φέτος -ευτυχώς- από 49 στέφανα σε 27).


Στη συνέχεια ακολούθησε η μαθητική παρέλαση και ο εορτασμός της Εθνικής μας επετείου ολοκληρώθηκε με μια εξαιρετική χορευτική εκδήλωση στο χώρο της πλατείας με τη συμμετοχή του Μουσικοκινητικού Εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση της ακούραστης Βασίλως Ιωάννου καθώς και ομάδων από τα δημοτικά σχολεία.


Πέρα όμως από τα υπερήφανα παιδιά και τους άξιους γονείς τους, δυστυχώς δεν έληξαν και οι πολιτικά αναίσθητοι συμπολίτες μας που διαβιούν στο δικό τους όμορφο κόσμο. Μάλιστα εξεπλάγημεν όταν πληροφορηθήκαμε πως οι τοπικές κομματικές οργανώσεις θα καταθέσουν στεφάνια εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ που αντί στεφάνου τίμησαν την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας με την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.



Σημειώθηκαν λοιπόν έντονες αποδοκιμασίες από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά την κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο του τοπικού ΠΑ.ΣΟ.Κ. με αρκετούς εκ των παρισταμένων να μοιράζονται σε επικροτητές και αποδοκιμαστές της ενέργειας αυτής. Όσοι διαβάζουν την ιστοσελίδα ξέρουν πολύ καλά πως έχουμε συγκρουστεί με συγκεκριμένη αριστερή ομάδα στην πόλη μας. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται και μολονότι διαφωνώ σχεδόν με όλες τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ως δημότης τους λέω μπράβο που τουλάχιστον αυτοί ήταν σήμερα εκεί και φώναξαν, όπως τους το είπα κι από κοντά. Και ειλικρινά για όλους όσους γκρίνιαζαν ότι δεν είναι η συγκυρία κατάλληλη, ας μου απαντήσουν στο κάτωθι ερώτημα:


Οι κομματικοί εκπρόσωποι - οπαδοί αυτών που παραδίδουν σήμερα τη χώρα στη σκλαβιά, δικαιούνται να καταθέτουν στεφάνια και να τιμούν ΗΡΩΕΣ; Αυτοί που υποστηρίζουν δουλοπρεπείς πολιτικούς, δικαιούνται να τιμούν τον αγώνα στην Ελευθερία; Άραγε ευαρεστούνται ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, η Μπουμπουλίνα κι ο Υψηλάντης;


ΟΧΙ... τόσο απλά.


Ας αναλογιστούν όσοι έβαλαν χέρι στις αποδοκιμασίες ότι φέτος ήταν ίσως:


>η τελευταία φορά που γιορτάσαμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ την Επανάσταση του 1821


>η τελευταία παρέλαση που είδαμε, αν οι ΕΛΛΗΝΕΣ την ώρα της κάλπης (αν στηθεί) δε φερθούν σαν ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά σαν κάτι άλλο...


Κι όλοι αυτοί που στη δύση της ζωής τους με τσεκουρεμένες συντάξεις, με άνεργα παιδιά κι εγγόνια συνεχίζουν να τιμούν αυτούς που ως κομματικά πρόβατα τους παραδίδουν στη σφαγή μη έχοντας συναίσθηση ότι η παρουσία τους προκαλεί το κοινό αίσθημα, ας τους απαντήσει ο στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης (1782-1827) που επειδή αγωνιζόταν σκοτώθηκε από ένα βόλι (πιθανώς όχι τούρκικο) στο Φάληρο:


«Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” συνθήκην με “έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χ...έσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την που...τάνα. Άμα ζήσω, θα τους γα...μήσω, άμα πεθάνω θα μου κλάσουν τον μπούτ…σον». (ιστορική καταγεγραμμένη ρήση)


Τέλος εντύπωση μας προκάλεσε η συμπεριφορά ένστολου της Δημοτικής Αστυνομίας που με όλα του τα γαλόνια και τις επωμίδες, την ώρα που άλλοι αλώνιζαν αγνοώντας υποδείξεις, μας απαγόρευσε μέχρι νεωτέρας -παρουσία αντιδημάρχου- ολιγόλεπτη είσοδο στον ελεύθερο χώρο δίπλα στους επίσημους για τη λήψη λίγων φωτογραφιών όπως την απαγόρευσε και σε υπόλοιπους συνδημότες μας που ήθελαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους, προφανώς για να μη τους μειάνουμε ως κοινοί θνητοί. Την ίδια στιγμή σε άλλα σημεία της παρέλασης όπου χρειαζόταν η Δημοτική Αστυνομία, ήταν απλά ανύπαρκτη.


Κάτι σαν την μπάντα του Τιτανικού. Ενώ το πλοίο βυθιζόταν, αυτοί συνέχιζαν να παίζουν προς τέρψιν των "εκλεκτών". Ο παγωμένος ωκεανός όμως δεν έκανε διακρίσεις.


Όπως και να έχει, μπράβο στα παιδιά μας, μπράβο σε όλους τους γονείς και τους δασκάλους. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες  και όλες/όλους τους εορτάζοντες καθώς η σημερινή ημέρα έχει διπλή γιορτή.








Μαζίδης Στρατής


FB / TW

Νεότερη Παλαιότερη