Μικρασιάτες και Κρήτες έκοψαν τις πίτες τους

Δύο ακόμη Σύλλογοι της Αγίας Παρασκευής, των Μικρασιατών και των Κρητών έκοψαν τις πίτες τους αυτές τις ημέρες.


ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ανατολικής Αττικής έκοψαν την Βασιλόπιτα και γιόρτασαν την συμπλήρωση πέντε χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.


 Ήταν ένα χαρούμενο, γεμάτο αγάπη και κέφι απόγευμα με ζωντανή μουσική και πολύ χορό, που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ! Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Κωνσταντίνος και εν συνεχεία σβήσαμε τα πέντε κεράκια της τούρτας που μας προσέφερε γνωστό ζαχαροπλαστείο.


 

+++


ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ


Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε την Κυριακή μεσημέρι 22 Ιανουαρίου στην ετήσια συνεστίαση και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κρητων Αγίας Παρασκευής.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Προέδρου Μανώλη Βαλυράκη, ο οποίος συνάμα έκανε και μια σύντομη αναφορά στις δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε, το ρόλο του Συλλόγου στα πολιτιστικά της πόλης και ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν στη θετική πορεία του, τονίζοντας το μέλημα του Συλλόγου να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων και κυρίως της νεολαίας του.


Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς, o κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος - επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τη Νίκη», ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος - επικεφαλής παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» και ο κ. Γκιζιώτης.


Μετά τους χαιρετισμούς παρουσιάστηκαν κρητικοί χοροί από τα τέσσερα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, των οποίων χοροδιδάσκαλος είναι ο κ. Γ. Μεγαλακάκης.


Στη συνέχεια απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλους τους μαθητές του χορευτικού τμήματος για μικρά παιδιά για την επίδοσή τους και την ανιδιοτελή προσφορά τους στο Σύλλογο συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη συνέχιση της κρητικής πολιτιστικής παράδοσης. Επίσης τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στο χορηγό του Συλλόγου κ. Σωτήρη Κολομβουνη.


Ακολούθως έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου ξεκινώντας με τη μαντινάδα: «Απ’ τη χρονιά που έφτασε, ζητούμε μία χάρη κι αν δε μας φέρει τίποτα , πράμα να μη μας πάρει»


Μετά τις ανταλλαγές ευχών για καλή χρονιά ακολούθησε κρητικό γλέντι με το κρητικό συγκρότημα του λυράρη Μανώλη Παπαδομαρκετάκη, το οποίο κράτησε μέχρι τις βραδινές ώρες, με πολύ κέφι, έντονη παρουσία νεολαίας και ευχές για ένα γρήγορο νέο συναπάντημα.

Νεότερη Παλαιότερη