Εικόνες ντροπής και προβληματισμού στην Αγίου Ιωάννου

Μολονότι το έργο της ανάπλασης της Αγίου Ιωάννου σταμάτησε, οι περίπλοκοι νόμοι αυτής της χώρας ανάγκασαν το Δήμο Αγίας Παρασκευής να παραλάβει το έργο (ποιο έργο;) καθώς και τα υλικά που δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιηθούν. Αυτό δε ήταν αναγκαίο ώστε ο εργολάβος να μην εγείρει περισσότερες οικονομικές αξιώσεις.


Έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τι ακριβώς έργο παραλάβαμε!

Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία:

λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμένα


Ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το πρώτο ξεκόλλημα των κιβόλιθων έχει ήδη παρατηρηθεί από την προεκλογική περίοδο του Νοεμβρίου του 2010.


Δηλαδή ούτε ένα χρόνο μετά τα έργα, τα πολυδιαφημισμένα υλικά θύμιζαν περισσότερο κάτι σε lego παρά σε οδόστρωμα.


Επίσης αξίζει να ρίξουμε μια ματιά και στα κολωνάκια - αυτοκτονίας, αυτά για τα οποία ο κος Γιαννακόπουλος είχε δεσμευθεί από τα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου ότι θα ξηλώσει έως τα τέλη του 2010 και τα οποία στη συνέχεια ο κος Ζορμπάς αποκαλούσε ντροπή και δεσμευόταν κι αυτός με τη σειρά του για την άμεση απομάκρυνσή τους.


Τα κολωνάκια βρίσκονται ακόμη στη θέση τους και μάλιστα ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ώστε να εξασφαλισθεί πως αν δεν πεθάνουμε από το βαθύ τραύμα, θα το βρούμε σίγουρα από τη σκουριά.


Άξιο αναφοράς επίσης πως τα κολωνάκια όπως φανερώνει η εικόνα, είχαν μεν περαστεί με μίνιο αλλά ουδέποτε περάστηκαν με ειδική μπογιά που θα παρείχε την καλύτερη δυνατή συντήρηση για αυτά (και ασφάλεια για τους περαστικούς διαβάτες).


Και μπορεί ίσως οι νομικές διατάξεις της χώρας μοντέλο που ζούμε να εμποδίζουν  να βγάλουμε τα κολωνάκια (γιατί σίγουρα θα υπάρχει μια αιτιολογία) αλλά κανείς δε θα ήθελε να φανταστεί τη συνέχεια σε περίπτωση ατυχήματος. Πάντως με νόμο της κας Μπιρμπίλη αυτής της μορφής τα κολωνάκια θεωρούνται παράνομα και πρέπει να αντικατασταθούν από αντίστοιχα σχήματος Π.


Το μόνο παρήγορο είναι πως η περιοχή διαθέτει φαρμακείο για τον απαραίτητο αντι-τετανικό ορό αν ποτέ μας χρειαστεί.


Σκουριασμένα και παρατημένα λοιπόν, όπως ακριβώς και ο κεντρικός δρόμος της πόλης μας εδώ και δεκαετίες.


Αλλά όπως είχαμε ξαναπεί και παλαιότερα,


ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία


κι όλο γίνονταν πειράματα πολλά


η κάθε διοίκηση είχε φαντασία


όμως στην πράξη τα έκανε σκ..... ???


 

 

 

 
Νεότερη Παλαιότερη