Άδικη στοχοποίηση του Τάσου Μίχα από το Δήμο

Το παρακάτω Δελτίο Τύπου λάβαμε από το Γραφείο Τύπου Αγίας Παρασκευής το οποίο σας παραθέτουμε και εν συνεχεία θα παραθέσουμε τις δικές μας σκέψεις:


Σχετικά με Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Αγίας Παρασκευής με τίτλο : « Εκδήλωση γύρω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού», ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς επιθυμεί να επισημάνει τα εξής:


Στο Δελτίο Τύπου αναφέρονται οι παρευρισκόμενοι, με αξιοπρόσεκτη την απουσία αναφοράς ότι στην συγκεκριμένη εκδήλωση –υπό βροχή και τσουχτερό κρύο-παρευρίσκονταν, εκπροσωπώντας και την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγίας Παρασκευής, τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η Αναπληρώτρια Δήμαρχος κα Ελευθερία Παπαδοπούλου.


Μετά από σημερινή (Δευτέρα 2/1/2012), τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλη Ζορμπά με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού κύριο Σαββίδη, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής εκτιμά ότι η «παράλειψη» έγινε χωρίς να το γνωρίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου και αποτελεί ανεπίτρεπτη ενέργεια του Γραμματέα του Συλλόγου κυρίου Μίχα, η οποία εκθέτει τόσο τον Πρόεδρο όσο και τον Σύλλογο Κατοίκων Τσακού.


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, εκφράζει την έντονη δυσφορία του και θεωρεί ότι το γεγονός συνιστά προσβολή στο θεσμό του Δημάρχου Αγίας Παρασκευής και εν γένει στη Δημοτική Αρχή της πόλης μας.


+++

Μία από τις πολλές κατηγορίες που έχει δέχθει αυτή εδώ η ιστοσελίδα και ο υπογράφων προσωπικά, επειδή τολμάμε να έχουμε άποψη, είναι ότι στο όνομα της επιροής στο αναγνωστικό κοινό δε θα έπρεπε κάποιες φορές να τοποθετούμαστε. Αυτό είχε συμβεί όταν είχα υποστηρίξει την επιλογή του κου Παπασπύρου ως την καλύτερη για το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη. Πείραζε που είχαμε άποψη και την εκφράζαμε.


Λυπάμαι που θα το πω αλλά σε αυτή εδώ την ηλεκτρονική γωνιά μεγαλώσαμε και προχωρήσαμε μαζί με κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι όταν χρειάστηκε μας στάθηκαν και που όσο κι αν δεν αρέσει ξεχωρίζουν από την πλειοψηφία.


Ένας από αυτούς είναι κι ο Τάσος Μίχας (φώτο).


Δεν ήμουν εκεί αλλά γνωρίζοντας τον Τάσο και το ήθος του θα έλεγα ότι η επίθεση που υφίσταται από το Δήμο είναι 100% unfair και μάλλον πληρώνει αυτός την ένταση των σχέσεων ανάμεσα στο Δήμο και το Σύλλογο χρεώνοντάς του πιθανές λάθος επιλογές του Συλλόγου που δεν ανήκουν σε αυτόν.


Κι αναρωτιέμαι, για ένα θέμα που απλά θα μπορούσε να γίνει ένα τηλεφώνημα και να διορθωθεί, έπρεπε να ισοπεδωθεί ο Τάσος; Όταν κάποιοι και από τη δημοτική αρχή συνήθιζαν να λένε τα καλύτερα για το παιδί αυτό, σήμερα πως τον εκτέλεσαν έτσι με εκφράσεις του στυλ ανεπίτρεπτο ή υπόνοιες σκόπιμης παράλειψης. Πώς τον διαπομπεύουν κατά τέτοιο απαράδεκτο τρόπο για λίγα λαμπιόνια;


Και το τηλεφώνημα αυτό στον κο Μίχα που δεν μπήκε στον κόπο να κάνει η Δημοτική Αρχή, το κάναμε εμείς για να μας απαντήσει εμφανώς πικραμένος (και εκπλαγείς από το ΔΤ που πληροφορήθηκε από εμάς) ότι προσήλθε αργοπορημένα από την εργασία του στην εκδήλωση, ρώτησε το ποιοι έδωσαν το παρόν και στις απαντήσεις που έλαβε δε συμπεριλαμβανόταν ούτε ο κος Ζορμπάς ούτε η κα Παπαδοπούλου.


Σαφώς είναι λάθος εφόσον δήμαρχος και αντιδήμαρχος έδωσαν το παρόν να μην αναφέρονται, αλλά όχι να αποδίδουμε στον κο Μίχα δόλο ή ότι δέχθηκε να εκτελέσει τέτοιες εντολές, διότι να που υπάρχει εξήγηση.


Αν κάποιοι άλλοι δεν "ενημέρωσαν" ορθά τον κο Μίχα ή "παρέλειψαν", είναι ένα άλλο ζήτημα.


Προσωπικά και για να μιλήσουμε με τους σκληρούς όρους του Δελτίου Τύπου, θα έλεγα ότι είναι ανεπίτρεπτο με το όχημα της δημοτικής πλειοψηφίας στις εκλογές να βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο άτομα που είτε απειλούν με μηνύσεις είτε ζητούν πιστοποιητικό κομματικών φρονιμάτων όταν διαβάζουν απόψεις στις οποίες δεν αρέσκονται και πρέπει να εκλείψουν. Ενώ στον αντίποδα, άνθρωποι όπως ο Μίχας δε χωρούν στο Δημοτικό Συμβούλιο κι ύστερα απορούν ορισμένοι γιατί μερίδα άξιων συμπολιτών μας δεν επιθυμεί καν να ασχοληθεί με τα κοινά.


Διότι αυτό συνιστά προσβολή στη λειτουργία της δημοκρατίας στην πόλη μας που επιτρέψτε μου, είναι πολύ σημαντικότερη από το ποιοι έδωσαν το παρόν στο άναμα ενός δένδρου που ελάχιστα ενδιαφέρει τον κόσμο.


 

Μαζίδης Στρατής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σχετική διόρθωση από το Σύλλογο μας εστάλη με e-mail και τροποποιήσαμε την τότε ανάρτηση.
Νεότερη Παλαιότερη