Jawohl κε Σύμβουλε!

Χθές λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας, μια επιστολή από τον κο Μουστόγιαννη σχετικά με το άρθρο "Πολιτικές Αυταπάτες", το οποίο υπογράφει ο/η Ελεύθερος Στοχαστής μέσω του οποίου ασκήθηκε κριτική και εκφράστηκε απογοήτευση για ορισμένα λεγόμενα του διαγραφέντος δημοτικού συμβούλου, τα οποία διάβασε στην πολιτική ενότητα της ιστοσελίδας μας.


Επειδή όμως ο κος Μουστόγιαννης προβαίνει σε μια σειρά αναφορών είτε από δική του παρανόηση είτε για οποιοδήποτε προσωπικό του λόγο, αισθάνομαι προσωπικά την ανάγκη, από τη στιγμή που φιλοξενούμε την αντίδρασή του, να αποκαταστήσω ορισμένα πράγματα απέναντι στο αναγνωστικό μας κοινό ώστε να έχει πλήρη εικόνα ,απαντώντας βήμα-βήμα στα επίμαχα σημεία.


«Σε δημοσίευση του Ελεύθερου Στοχαστή ο οποίος κάνει συχνά πυκνά την εμφάνιση του παρατήρησα ότι για ακόμη μια φορά σχολιάζετε αρνητικά αυτή την φορά ένα κομμάτι της ομιλίας μου κατά την συζήτηση για την ψήφιση του προυπολογισμού του Δήμου μας».


Το κάθε πότε θα κάνει κάποιος την εμφάνισή του δεν άπτεται της αρμοδιότητας του επιστολογράφου αλλά της διαχείρισης της ιστοσελίδας. Η ομιλία δε του κου Μουστόγιαννη δημοσιεύτηκε αυτούσια, δίχως καμία παρέμβαση, ούτε καν για συντακτικά-ορθογραφικά λάθη που περιείχε όπως και η επιστολή του. Το δε κείμενο επαναλαμβάνω πως ΔΕΝ είναι δικό μου. Τα δικά μου κείμενα είτε εδώ είτε στο freepen είτε σε άλλες ιστοσελίδες που συνεργαζόμαστε και αναπαράγονται είναι πάντοτε ενυπόγραφα.


Και μάλιστα προς ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού, θα ήθελα να πληροφορήσω για το εξής γεγονός. Όταν έλαβα το επίμαχο άρθρο, το οποίο διάβασα και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, συνέβη να συναντήσω τον/την Ε.Σ. για διασταύρωση μιας πολύ σημαντικής πληροφορίας για τα της πόλης μας. Με ρώτησε λοιπόν πότε σκοπεύω να αναρτήσω τις "πολιτικές αυταπάτες". Του απήντησα πως μολονότι το θεωρώ ένα πολύ καλό κείμενο, ιδίως για τους κομματικούς προβληματισμούς που θέτει, έχω δεύτερες σκέψεις διότι δε θεωρώ πως υπάρχει λόγος να προβληθεί ταυτόχρονα ο κος Μουστόγιαννης. Τουλάχιστον από το δικό μας μέσο. Τελικώς μετά από μια σύντομη συζήτηση, επείσθην και...


...όπως βλέπετε να το αποτέλεσμα!

Πάμε παρακάτω λοιπόν μιας και ο επιστολογράφος απευθύνεται σε μένα για γραφόμενα άλλου.

«Λέτε ότι σας εξέπληξε δυσάρεστα οι δήθεν κομματικές περιχαρακώσεις μου σε ένα κομμάτι της ομιλίας μου. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Μαζίδη τοποθετούνται κ πολιτικά όταν χρειάζεται. Το που ανήκει ο καθένας είναι δημοκρατικό του δικαίωμα και εγώ προσωπικάδεν θα ζητήσω την άδεια κανενός».


Δε νομίζω ότι στο άρθρο ζητά κανείς από τον επιστολογράφο να προσκομίσει δικαιολογητικά και χαρτόσημα για να του χορηγηθεί άδεια. Το πώς συμπεραίνει κάτι τέτοιο, είναι δικό του θέμα. Προσωπικά είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει και μάλιστα ανεβάζοντας τελικά αυτή την τοποθέτηση είμαι τώρα υποχρεωμένος να δαπανώ πολύτιμο χρόνο για να απαντώ.


Προσωπικά δε με εξέπληξαν οι κομματικές τοποθετήσεις του επιστολογράφου. Με απογοήτευσε βέβαια η υπεράσπιση ενός κόμματος που μαζί το με το ΠΑΣΟΚ κυβερνούν από το 1974 και κατέστρεψαν τη χώρα, η ανάμειξη των κομμάτων στα τοπικά πράγματα και ο διαχωρισμός των συνδημοτών μου σε δεξιούς κι αριστερούς, σε μια εποχή που πλέον το ερώτημα είναι ποιοί είμαστε Ελληνες και ποιοί όχι.


Επιπρόσθετα, νομίζω ότι ο κάθε δημότης έχει το δικαίωμα να λέει την άποψή του. Όταν παρατηρούνται τέτοιου είδους άμεσες αντιδράσεις, ας αξιολογήσει ο καθένας μόνος του.

«Αλλά οφείλω να απαντήσω σε μερικές ανακρίβειες που εκτοξεύτηκαν.

1.Τον Νοέμβριο του 2005 ιδρύσαμε την ΑΚΕΠ μαζί με τον σημερινό Δήμαρχο και στις Εκλογές του 2006 εκλέχτηκα 1ος Δημοτικός Σύμβουλος. Ψευδώς αναφέρετε ότι εγκατέλειψα την ΑΚΕΠ αφού μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010 τν εκπροσωπούσα σε Δ.Σ Νομικού Προσώπου».


Πάντως από την πλευρά μου επιβεβαιώνω αυτό που ο/η Ε.Σ. ανέφερε καθώς ως ιστοσελίδα ρωτήσαμε σχετικά το δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά, τότε επικεφαλής της ΑΚΕΠ, o oποίος μας είπε ότι ο κος Μουστόγιαννης είχε αποστασιοποιηθεί από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τον Αύγουστο που ξεκαθάρισε η υπόθεση του χρίσματος οπότε και  επανήλθε. Να υποθέσουμε πως και ο δήμαρχος είναι διαστρεβλωτής της αλήθειας;


«2. Το αν η Ν.Δ στήριξε τον κ.Ζορμπά το γνωρίζουν τα στελέχη της και δεν θα το κρίνετε εσέις εκτός αν χρησιμοποιείται άλλη ιδιότητα(π.χ είστε μέλος της»).


Ο επιστολογράφος τη δημοκρατία επικαλείται για να αναρτηθεί η επιστολή του αλλά μόνο αυτή δεν φαίνεται να είχε στο νου του με το παραπάνω. Προφανώς απαγορεύεται να έχουμε άποψη οι δημότες ή πρέπει να ανήκουμε σε συγκεκριμένη φατρία! Πολύ ελπιδοφόρο αυτό για ένα νεόκοπο στα τοπικά πράγματα!



Μας απαγορεύει να μιλάμε!


Αλλά ακόμη κι έτσι, τηρώ τις προϋποθέσεις του κου Μουστόγιαννη καθώς προσερχόμενος μαζί με αρκετούς φίλους στην τότε εκλογή του κου Σαμαρά (που να ξέραμε τις μετέπειτα επιλογές του!) ως προέδρου της ΝΔ διαπιστώσαμε αργότερα, λαμβάνοντας επιστολές κι ενοχλητικά sms, πως είχαμε γραφτεί δίχως να το αντιληφθούμε (θυμάστε τί ουρές υπήρχαν και τί ώρα μπορούσε κανείς να προσέλθει δίχως να ταλαιπωρηθεί) στην Τ.Ο. της Ν.Δ.!!!  Άρα λοιπόν μπορούμε να έχουμε άποψη. Κι εξ όσων πληροφορήθηκα είχε ψηφίσει και ο/η Ε.Σ. επόμενως διαθέτει τα τυπικά προσόντα.


Πάρα ταύτα θα επαναλάβω το επιχείρημα του/της Ε.Σ. Ότι δηλαδή για μια χούφτα ψήφους η παράταξη "Η Πόλη μας" πέρασε στο δεύτερο γύρο και αυτή τη χούφτα την έλαβε από κάποια μέλη της «Πολιτείας Αξιών» του κου Κοκκινάκη και τα έτερα αριστερά στελέχη του ψηφοδελτίου.


Επιπρόσθετα δε θέλει ιδιαίτερη ανάλυση ότι τη δεύτερη Κυριακή ο κος Ζορμπάς εξελέγη διότι προτιμήθηκε αντί του κου Γιαννακόπουλου από τους ψηφοφόρους της Νίκης και της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Το αν η Ν.Δ. στήριξε τον κο Ζορμπά φάνηκε από το τότε ποσοστό του.


«3.Το αν ήμουν δίπλα στον Δήμαρχο αυτά τα χρόνια μπορεί να σας το απαντήσει ο ίδιος αλλά και η τοπική κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο διαστρεβλώνετε το πολιτικό τοπίο.»

Δεν υπάρχει καμία διαστρέβλωση. Το αν ο επιστολογράφος ήταν πάντοτε κοντά στο δήμαρχο είναι θέμα ερμηνείας. Η προσωρινή του εκούσια φυγή-αποστασιοποίηση από την τότε Α.Κ.Ε.Π., η οργισμένη αντίδρασή του στο facebook (έχουμε σχετικό αντίγραφο διότι όλοι άνθρωποι είμαστε και ξεχνάμε) όταν ο δήμαρχος του πρότεινε αρχικά την αντιπροεδρία του Π.Α.Ο.Δ.Α.Π., δείχνουν πως δεν ήταν πάντα κοντά του.  Πέραν όμως αυτών, ας υποθέσουμε ότι ήταν συνεχώς κοντά του. Δηλαδή αν ο Δήμαρχος δεν τον απομάκρυνε από την Ομάδα του και ήταν ακόμη Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ, τί θα έκανε αν διαπίστωνε αυτά που τώρα «διαπιστώνει»; Απ΄όσα γράφει στις κατά καιρούς ανακοινώσεις του τίποτε, αφού θα συνέχιζε να είναι κοντά του, δηλαδή θα τα συγκάλυπτε…Σαφώς όμως δίχως τον κο Μουστόγιαννη ίσως σήμερα ο κος Ζορμπάς να μην ήταν στη θέση του δημάρχου.


«4. Είμαι περήφανος για το ότι οι νέοι άνθρωποι ακόμη και σήμερα με επιβραβεύουν για την παρουσία μου στο Δ.Σ και για την εμπιστοσύνη τους. Λυπάμαι όμως που δεν σχολιάσατε στν ομιλία μου το κομμάτι που αφορούσε την απουσία σχεδίου απο την Δημοτική Αρχή για την νεολαία.Ούτε 1 ευρώ στον Προυπολογισμό για την νεολαία».

Προσωπικά, αν γίνεται επιθυμητή η άποψή μου διότι έχω μπερδευτεί πότε μπορώ να ανοίγω το στόμα μου και πότε όχι, πράγματι κάποιες προτάσεις ήταν αξιόλογες όπως η ενίσχυση των άπορων οικογενειών και νομίζω πως και ο/η ΕΣ επισήμανε ότι διατυπώθηκαν θετικές προτάσεις.


«Έχετε δίκιο. Κάποιοι έχουν αυταπάτες. Και μερικές φορές αυτοί που τις τρέφουν το κάνουν μόνο για εντυπώσεις».

Πραγματικά! Να και κάτι το οποίο μας βρίσκει σύμφωνους.

‘5.Έχω αποδείξει από το 2006 την πρώτη χρονιά ενασχόλησης μου με τα κοινά ότι η κομματική μου ταυτότητα έχει μείνει στο σπίτι μου».


Δικαιούμαστε κι εμείς οι δημότες όμως, αν μας το επιτρέπει φυσικά ο επιστολογράφος, πέρα από το να ψηφίζουμε (όσοι καταδέχονται) να έχουμε την άποψή μας και να την εκφράζουμε. Δόξα τω Θεώ στην πόλη μας πέρα από εμάς υπάρχουν και οι τοπικές εφημερίδες που συνθέτουν έναν πλουραλισμό στην άποψη. Και πράγματι οι 600 ψήφοι είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που αντιστοιχεί στο 0,016% των εγγραμένων και στο 0,0067% των 90.000 κατοίκων. Οι δημότες ας ξανασκεφτούν όταν έρθει η στιγμή αν θα πρέπει να απέχουν από την κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας με αποτέλεσμα οι λίγοι να αποφασίζουν για αυτούς.


«6.Μην ψάχνετε αφορμή για να διαστρεβλώνετε τα πάντα. Να είστε αντικειμενικός και δίκαιος με όλους».

Ούτε ο/η ΕΣ ούτε εγώ προσωπικά διαστρεβλώσαμε τίποτε. Ο επιστολογράφος υπερβάλλει και το γνωρίζει. Έγινε αναφορά σε γεγονότα και μόνο καθώς και έκφραση άποψης. Αν αυτή ενοχλεί δεν έπεται ότι και διαστρεβλώνει.


To μόνο σφάλμα της ιστοσελίδας ήταν ότι έκρινε κατά τις αρχαιρεσίες και τη στελέχωση της διοίκησης πως πράγματι ο αποπεμφθείς στη συνέχεια δημοτικός σύμβουλος άξιζε την ευκαιρία του καθώς ο κόσμος τον είχε ψηφίσει. Στα πλαίσια αυτά φιλοξενήθηκε συνέντευξή του, σειρά δηλώσεών του, τα οποία όπως όλοι φυσικά αντιλαμβάνεστε εμείς επιδιώκαμε κάθε φορά και στηρίχθηκε η πιθανή τότε επιλογή του.


Η πορεία δείχνει αν πράξαμε ορθά...

«Παρακαλώ πολύ να δημοσιευτεί απάντηση μου ως δείγμα δημοκρατίας στην επιστολή σας».

Όπως διαπίστωσαν οι αναγνώστες της ιστοσελίδας, δημοσιεύτηκε ολόκληρη η απάντηση του κου Μουστόγιαννη (όταν πχ άλλα μέσα δημοσιεύουν τμήματα ή περιλήψεις τέτοιων επιστολών) μολονότι μας απαγορεύθηκε με «δημοκρατικό πνεύμα» να έχουμε άποψη.


Σε κάθε περίπτωση όλη αυτή η δημοκρατική διαδικασία ολοκληρώνεται εδώ καθώς ο/η ΕΣ εξέφρασε την άποψή του, ο κος Μουστόγιαννης απήντησε ως είχε το δικαίωμα και ο υπογράφων ξεκαθάρισε ορισμένα πράγματα ως ώφειλε απέναντι στο αναγνωστικό κοινό της ιστοσελίδας.

Νεότερη Παλαιότερη