Επιστολή του Συλλόγου Σπουδαστών των Εργαστηρίων Τέχνης

Πριν από αρκετές ημέρες, μέσω μιάς επιστολής/ανακοίνωσης του Καλλιτεχνικού Δ/τη των Εργαστηρίων Τέχνης της Αγίας Παρασκευής Τάκη Κοζόκου πληροφορηθήκαμε την παραίτησή του από τη θέση που για χρόνια πολλά υπηρέτησε με φροντίδα περισσή και όραμα αληθινό.


Είναι γνωστή σε όλους τους σπουδαστές των Εργαστηρίων Τέχνης η προσπάθεια που ο Τάκης Κοζόκος έκανε για την διεύρυνση και ανάπτυξη των εργαστηρίων, παιδιών και ενηλίκων, με μοναδικό σκοπό την προώθηση της τέχνης και της δημιουργίας, μέσα από παληές σταθερές αξίες αλλά και νέες πρωτοπόρες ιδέες, σαν όπλα για την κατάκτηση πολιτιστικών στόχων, ανάγκη απόλυτη για κάθε άνθρωπο.


Θεωρούμε απώλεια την αποχώρηση του γλύπτη Τάκη Κοζόκου από τα Εργαστήρια Τέχνης αλλά δεν μπορούμε παρά να δεχθούμε την απόφασή του, απόφαση στην οποία οδηγήθηκε όπως ο ίδιος εξηγεί, λόγω της απαξίωσης την οποία έχουν υποστεί τα Εργαστήρια Τέχνης και την αδυναμία εξεύρεσης εφικτής λύσης για τη διατήρησή τους μέσω φορέα του Δήμου Αγ. Παρασκευής.


Δεν είναι τυχαία η άποψη του Τάκη Κοζόκου ότι η απαξίωση αυτή προσέβαλε και προσβάλλει δασκάλους και σπουδαστές μιά και παρόλες τις προσπάθειές του δεν στάθηκε δυνατόν να εξασφαλιστεί νωρίτερα η ουσιαστική υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής και να γίνουν έγκαιρα οι ενέργειες εκείνες που θα εξασφάλιζαν τη διατήρηση των Εργαστηρίων μέσα στο προϋπάρχον πλαίσιο.


Αισθανόμαστε απαραίτητο να εκφράσουμε προς τον Τάκη Κοζόκο ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα όσα προσέφερε στα Εργαστήρια Τέχνης, τόσο από την θέση του δασκάλου, όπως ξεκίνησε, όσο και από τη θέση του Καλλιτεχνικού Δ/τή, τα τελευταία χρόνια.


Θέλουμε επίσης να τον ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την υποστήριξη που πρόσφερε πάντοτε στο Σύλλογο των Ενηλίκων από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, για την πραγματική/χειροπιαστή βοήθεια που πρόθυμα έδινε αλλά και για την παρουσία του σε κάθε εκδήλωσή μας που ήταν τιμή για εμάς.


Έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο δάσκαλος και φίλος μας Τάκης Κοζόκος θα παραμείνει ο γνήσιος οραματιστής, ο άνθρωπος που μας ενέπνευσε όλα αυτά τα χρόνια.


Του ευχόμαστε να συνεχίσει να παράγει το υψηλό έργο του, τόσο το εικαστικό όσο και το διδακτικό.


Τακτικά μέλη: Αναπληρωτικά μέλη:


Γιάννα Στρατάκη/Πρ. Ιωάννα Σκούμπη


Μαρία Μέρρη-Βουτσαρά/Αντιπρ. Βάσω Λυκουροπούλου


Χάρης Τρουπάκη/Γραμμ. Αλίκη Κριτσέλη


Λήτα Γεωργοπούλου/Ταμ. Νικολέττα Μπελεχρή


Μάριος Παπαμιχάλη/Μέλος

Νεότερη Παλαιότερη