Μεγαλοπρέπεια στην παρέλαση και άγρια γιούχα στην κατάθεση στεφάνων

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία με την κατάθεση στεφάνων αλλά και τη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ. Φέτος όμως υπήρξε κάτι διαφορετικό που θα αναφέρουμε παρακάτω.


Μια επέτειος που λόγω της δύσκολης συγκυρίας που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός καθίσταται αρκετά επίκαιρη. Ουσιαστικά ξαναζούμε τις ίδιες στιγμές με τη διαφορά ότι η τότε ηγεσία είπε θαρραλέα ΟΧΙ ενώ η σημερινή θριαμβολογεί την άνευ όρων παράδοση στους γερμανούς κατακτητές. Ούτε ο Τσολάκογλου δεν το είχε κάνει αυτό.


Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και η υπερηφάνεια των γονιών που αντικρύζαν τα παιδιά τους να λαμβάνουν μέρος στην παρέλαση δείχνουν έμπρακτα ότι η ιστορία της χώρας εξακολουθεί να αποτελεί ζωντανό κομμάτι της.


Από την άλλη πλεύρα οι Εθνικές εορτές δεν μπορούν να είναι αποκομμένες από την επικαιρότητα. Ειδικά όταν αυτή αφορά την εξαθλίωση του λαού και την απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας. Στα πλαίσια αυτά υπήρξε ΑΓΡΙΑ ΓΙΟΥΧΑ της εκπροσώπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατά την κατάθεση στεφάνου.


Φαίνεται πως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. (είτε τοπικά είτε όχι) ορισμένοι δεν κατανοούν τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κοινωνία και προκαλούν πλέον έστω και με την παρουσία τους ως πολιτικές οντότητες όντας οι ίδιοι εκτός πραγματικότητας.


Τέλος για άλλη μια φορά, πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές (μικρούς και μεγάλους). Έδωσαν το μήνυμα.


Ακολουθεί σχετικό βίντεο από το κράξιμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.



Μαζίδης Στρατής

Νεότερη Παλαιότερη